Grad Ivanec: Središnja Gajeva ulica pretvorena u modernu gradsku prometnicu Foto: B. Težak

Grad Ivanec: Središnja Gajeva ulica pretvorena u modernu gradsku prometnicu

Varaždinske vijesti | 12.11.2019. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu svog boravka u Ivancu, ministar graditeljstva Predrag Štromar s gradonačelnikom M. Batinićem i suradnicima iz gradskih službi obišao je i Ulicu Ljudevita Gaja, na kojoj su se toga dana odvijali završni rekonstrukcijski radovi (polaganje finog asfaltnog sloja). Naime, modernizaciju ove ulice potpornim je sredstvima od 391.600 kuna (investicija je vrijedna ukupno 685.000 kuna) sufinanciralo upravo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Tijekom rekonstrukcijskih radova koji su otvoreni početkom rujna, ulica je proširena, djelomično je rekonstruirano raskrižje Gajeva-Nazorova i položena je oborinska odvodnja. Temeljem riješenih imovinsko-pravnih odnosa, sa sjeverne strane je uklonjena živica, čime je omogućeno znatno proširenje ulice. 

S te su strane sagrađeni nova ograda i novi nogostup, tako da ovaj dio Gajeve sada ima obostrani nogostup, a samim tim je uvelike povećana sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece koja ovim pravcem idu u školu i vrtić. Štoviše, kako bi se sigurnost na ovoj dionici dodatno povećala, u tijeku je i pojačano osvjetljivanje pješačkih prijelaza na raskrižju Nazorova Gajeva i Gajeva-Šabanova.

Ovom modernizacijom Gajeva je pretvorena u suvremenu gradsku prometnicu koja je dio „prstena“ kojim će se odvijati glavnina promet kroz grad nakon zatvaranja za promet dijela gradske špice i njena prerastanja u pješačku zonu.

Ministar Štromar izrazio je zadovoljstvo ovim radovima i načinom na koji su usmjerena potporna sredstva te najavio da resorno ministarstvo uskoro objavljuje novi natječaj za komunalne radove.

gajeva6-111119.jpg

gajeva4-111119.jpg