Kapelica se nastavlja graditi na visini od 1.000 metara

VV | 5.12.2020. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i župnik ivanečke župe sv. Marije Magdalene vlč. Kristijan Stojko u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o sufinanciranju radova na nastavku izvođenja radova na kapelici sv. Ivana Krstitelja na Ivančici, ito pri samom vru, na visini od oko tisuću metara.

Njime se Grad obvezao da će radove, koji će omogućiti da se objekt građevinski dovrši i privede svrsi, sufinancirati svotom od 145.000 kuna, dok će ostatak potrebnih sredstava (prema troškovniku) osigurati župa Ivanec. Time će se kapelica (koja nedovršena stoji već više od 15 godina) napokon završiti, a time ujedno i spriječiti njene devastacija, to više što je primijećeno da pojedini izletnici u unutrašnjosti objekta pale vatre i roštiljaju. 

U završnoj fazi predviđeni su obrada i žbukanje zidova, izvođenje svih izolacijskih radova, sokla i podne glazure, tesarskih, limarskih i elektroinstalacijskih radova (uključujući i postavljanje gromobrana) te bojanje prostora, a sve prema projektu koji je izradio Studio Nexar i prema troškovniku IPC-a inženjering iz Ivanca.

Iako se dovršenje svih radova planiralo do kraja ove godine, zbog obveze izmjena pojedinih dozvola to nije bilo moguće, pa će se stoga radovi izvesti u 2021. godini.

vizual_ivancica3_kapela.jpg

kapela4-ivancica-021220.jpg

kapela5-ivancica-021220.jpg