Gotovo pola milijuna proračunskih kuna za lepoglavski sport

| 3.2.2017. u 14:39h | Objavljeno u Našim krajem

Ovogodišnjim Proračunom Grada Lepoglave za financiranje javnih potreba u sportu u 2017. godini osigurano je 470.000 kuna. Najveći dio tog iznosa – 430.000 kuna, namijenjen je redovnoj djelatnosti Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave koja će navedena sredstva putem natječaja, kojeg će Zajednica sama provesti, raspodijeliti sportskim klubovima i udrugama s gradskog područja te ih koristiti za održavanje sportskih objekata, liječničke preglede sportaša, stručne službe i materijalne troškove.

Preostalih 40.000 kuna namijenjeno je organizaciji zimskog malonogometnog turnira (20.000 kuna) i za dodatnu potporu sportskim kolektivima koji ostvaruju izvrsne sportske rezultate (20.000 kuna).

O tome je potpisan Ugovor između Grada Lepoglave i Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave koji su parafirali gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Zajednice Ivica Rudec.

- Unatoč gubitku polovice izvornih proračunskih prihoda, izdvajanja za sport ostala su na razini prošlogodišnjih. Činjenica je da je to manje od godina kada su izvorni proračunski prihodi Grada Lepoglave, a time i izdvajanje za sport, bili znatno veći, no nisu smanjeni zbog novih zakonskhm propisa.  Ipak i ovogodišnji iznos namijenjen sportu potvrđuje brigu Grada Lepoglave za razvoj sporta koji pridonosi kvalitetnijem životu naših građana, posebice djece i mladih. A da je sport u Gradu Lepoglavi na visokoj razini, što je i zasluga sportskih djelatnika, potvrdili smo predprošle godine dobivanjem titule Europskog grada sporta. Prvi smo nosioci te titule u Hrvatskoj – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je zahvalio sportskim djelatnicima i sportašima na provedenim aktivnostima i ostvarenim rezultatima.

- S odgovornošću se odnosimo prema sredstvima koje dobivamo od Grada Lepoglave kojem smo zahvalni na pomoći i podršci koju pruža lepoglavskom sportu. Svjesni smo situacije u kojoj se Grad nalazi te joj se prilagođavamo, ali i ne sjedimo prekriženih ruku već nastojimo, što smo činili i prijašnjih godina, osigurati sredstva i iz drugih izvora – zahvalio je na gradskoj podršci sportu predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Ivica Rudec.

A kad je riječ o financiranju sporta iz drugih izvora, prigodom potpisivanja Ugovora o namjenskoj doznaci sredstava, predstavnicima Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave predstavljeni su natječaji putem kojih će se europskim novcem moći financirati i projekti u sportu.

Razgovaralo se tom prigodom i o sportskoj problematici te mogućim rješenjima problema s kojima se lepoglavski sport susreće te o aktivnostima koje Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave planira realizirati tijekom 2017. godine.