Gdje se zbrinjava otpad s groblja u Općini Jalžabet: Pali se kraj vrtova ili su to zlonamjerne primjedbe? Foto: Čitateljica

Gdje se zbrinjava otpad s groblja u Općini Jalžabet: Pali se kraj vrtova ili su to zlonamjerne primjedbe?

IHR/Varaždinske vijesti | 27.9.2019. u 08:09h | Objavljeno u Našim krajem

Zbrinjava li Općina Jalžabet otpad s groblja na primjeren način? Zanimalo je to čitateljicu (podaci poznati redakciji) koja kaže da se otpad zbrinjava na prostoru koji se nalazi uz napuštenu kuću u Novakovcu.

- Evo, upravo su istovarili punu prikolicu lampaša i drugog otpada s groblja, te ga zapalili. Ljudi ovdje imaju vrtove i kukuruz, pa zar moraju jesti povrće s mirisom zapaljenog smeća s groblja? – ogorčena je čitateljica koja kaže da su svi u selu nezadovoljni zbog toga, ali nitko ništa ne poduzima.

- Jedan naš mještanin se požalio, pa je dobio „jezikovu juhu“ – rekla je čitateljica koja nam je poslala i fotografije.

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić kaže da je isto pitanje bilo postavljeno na sjednici Općinskog vijeća.

- Nije spaljen otpad s groblja, već samo obrezani čempresi s ograde groblja, koje ubuduće planiramo kompostirati kad pribavimo opremu. Ne radi se o kršenju zakona, već samo o zlonamjernim prijavama pojedinih građana – komentirao je načelnik Magić.

Dodao je kako Općina Jalžabet ima organizirano skupljanje i odvoz otpada s groblja preko tvrtke Čistoća, a poslao nam je i katice dobavljača i kopije plaćenih računa za 2018. i 2019. godine.

- Vidljivo je da smo u 2018. godini platili odvoz lampaša i ostalog otpada oko 20.000 kuna, a u 2019. oko 11.000 kuna. U ovoj godini su nam na temelju ugovora i dogovora odvezli nekoliko kamiona besplatno – rekao je načelnik Općine Jalžabet Magić.