U vježbi je sudjelovalo dvadesetak vatrogasaca iz DVD-ova koja djeluju na području općine Vinica

FOTO Vatrogasci s viničkog područja pokazali kako se iz zgrade spašava ozlijeđena osoba

M.P./Varaždinske vijesti | 14.10.2018. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dvadestak vatrogasaca iz triju dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području općine Vinica, odnosno u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Vinica, danas poslijepodne mještanima su demonstrirali spašavanje ozlijeđene osobe, ali i prezentirali kako da (ne)gase zagorjelo ulje u tavi.

- U javnoj vježbi sudjelovali su članovi DVD-a Vinica, DVD-a Donje Vratno i DVD-a Gornje Ladanje. Mještanima smo pokazali da zagorjelo ulje nikako ne gase vodom, jer će u protivnom doći do još većeg požara, već mokrom krpom. Drugi dio vježbe odnosio se na izvlačenje, odnosno spašavanje ozlijeđene osobe s prvog kata kurije Patačić. Napravili smo unutarnju i vanjsku navalu, a osoba je s kata izvučena pomoću vatrogasnih ljestvi - pojasnio nam je zapovjednik DVD-a Vinica Tomica Šaško nakon čega su vatrogasci obavili prijavak načelniku Općine Vinica Marijanu Kostanjevcu te predsjedniku VZO Vinica Robertu Kovačiću.

I on, ali i brojni okupljeni mještani, pohvalili su vatrogasce na brzini i stručnosti i zahvalili im što brinu o sigurnosti ljudi i imovine.

20181014_154643.jpg