Črešnjevu je ovo bio premijerni nastup na ovom natjecanju Foto: MNK Črešnjevo

MNK Črešnjevo i MNK Biljevec nastupili na mininogometnoj Ligi prvaka u Sloveniji

| 13.9.2017. u 09:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Od 7. do 10. rujna održala se mininogometna Liga prvaka koja se u Termama Čatež u Sloveniji.  Ovogodišnje izdanje Lige prvaka odigralo se pod sloganom You Play, a sudjelovalo je 76 ekipa iz 22 europske zemlje. Hrvatski predstavnici bile su ekipe: MNK Drage iz Zadarske županije, CB Kula iz Šibensko – kninske županije te dvije ekipe iz Varaždinske županije: MNK Črešnjevo te MNK Biljevec.

Črešnjevo odlično je startao ligu u skupini F sa pobjedom od 5:2 protiv domaće ekipe ŠD Prežganje. Uslijedio je uvjerljiv 7:1 poraz od rumunjske ekipe FC Boromir koji su ujedno bili i četvrti nositelji turnira. Svoj prolaz tražili su u posljednjoj utakmici skupine protiv mađarske ekipe FC Arpad koja je završila rezultatom 4:3 za Mađare. Bod bi bio dovoljan za repesaž, ali iako bolji, malonogometaši Črešnjeva nisu uspjeli izjednačiti te su se tako oprostili od Lige prvaka.

MNK Biljevec

Biljevec je sa 4 osvojena boda te pobjedom od 9:0 protiv srpske ekipe JT Internationala i remijem 3:3 protiv bugarske ekipe KCM AD Plovdiva u skupini D osvojio repesaž gdje su ždrijebom dobili upravo ekipu CB Kula iz Šibenika. Utakmica je završila pobjedom Kule rezultatom 2:1. Iako je ovo bilo prvo takvo natjecanje za oba naša predstavnika, naši malonogometaši su u duhu fair playa i s ponosom predstavljali svoja mjesta, općine te Varaždinsku županiju. Nakon debija u Ligi prvaka, ekipe su zasigurno dobile potrebno novo iskustvo te motivaciju za bolju pripremu svojih igrača kako bi dogodine ostvarile bolje rezultate te ponovo predstavljale Hrvatsku u svijetu mininogometa, sporta koji iz godine u godinu postaje sve popularniji.

U finalu je pobijedila ekipa DADI/EUROZOX iz Crne Gore te su tako postali drugi osvajači ove prestižne titule.