FOTO: Učenici OŠ "Vladimir Nazor" iz Svetog Ilije usrećili svoje mame za njihov dan

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.5.2017. u 15:37h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Svečanom priredbom povodom Majčinog dana u petak, 12. svibnja, učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole "Vladimir Nazor" usrećili su svoje mame za njihov dan. 

S puno ljubavi izveli su pjesme, ples, scensku igru, recitacije i tradicionalne hrvatske plesove. Ravnateljica, Anđelka Rihtarić uputila je mamama riječi koje su ih sasvim sigurno ispunile ponosom i osjećajem topline oko srca te im čestitala njihov dan.

Posebnost ove proslave jest, kako kaže ravnateljica, u tome što je to priredba za mame na kojoj, između ostaloga, nastupaju svi učenici nižih razreda s točkom hrvatskih tradicijskih plesova - svaki razred nastupa s jednim hrvatskim plesom. To je dio projekta "Folklor za sve", u sklopu kojega učenici tijekom osam godina uče po jedan hrvatski ples i tako izlaze iz škole sa znanjem osam hrvatskih folklornih plesova.

Druga je posebnost što učenici na kraju priredbe, svaki svojoj mami, uruče dar koji su sami izradili u školi za njih - izrađuju se skromni, ali lijepi darovi na satovima Likovne kulture i Satovima razrednika, materijal nabavlja Škola, a djeca pod vođenjem svojih učiteljica sami izrade dar za mamu.

Kako je bilo pogledajte u galeriji slika.

 

 

 

Označeno u