FOTO U Vinici u subotu volonteri očistili dva divlja odlagališta Foto: Općina Vinica

FOTO U Vinici u subotu volonteri očistili dva divlja odlagališta

Varaždinske vijesti | 4.4.2017. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

Svjesni potrebe o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša i ove godine u općini Vinica obilježen Dan planeta Zemlje akcijom čišćenja okoliša te su se još jednom Općina i udruge pridružile globalnoj akciji „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ u kojoj iz godine u godinu sudjeluje sve veći broj gradova, općina, udruga i volontera.

Akciju su u subotu organizirali Općina Vinica i LU „Opeka“. Ove godine sudjelovale su gotovo sve udruge, vatrogasci i športski klubovi.

Čistile su se dvije lokacije i to šuma u Gornjem Ladanju (put prema Ladanjskoj Gmajni – lovačka kućica) i divlje odlagalište tzv. Greblica u Vinici. Prikupljena su dva velika kontejnera smeća koje je preuzela Čistoća, a najgore je što se količine otpada bačene u šume i na druge površine ne smanjuju unatoč organiziranom razvrstavanju i prikupljanju smeća. Akcija prikupljanja je trajala od 9 do 11:30 sati nakon čega su se svi sudionici okupili u Lovačkom domu na okrijepi.

- Zahvaljujemo se svim sudionicima na odazivu, a nesavjesnim i neodgovornim pojedincima koji su i stanovnici drugih općina, poručujem da konačno shvate ozbiljnost nekontroliranog odlaganja otpada u naš okoliš i prestanu to raditi – izjavio je načelnik općine Marijan Kostanjevac.

Označeno u
Galerija slika