FOTO U Vinici traju radovi na sanaciji župne crkve, ali i kurije Patačić

M.P./Varaždinske vijesti | 7.8.2017. u 19:36h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih dana završili su radovi na sanaciji preostalog dijela krovišta župne crkve sv. Marka Ev. u Marčanu u općini Vinica.

Izvedeni radovi vrijedni su 199.750,00 kuna, a sredstva je osiguralo Ministarstvo kulture iz ovogodišnjeg Programa radova na zaštićenim sakralnim građevinama i spomenicima kulturne baštine.

U sklopu osiguranih sredstava, nastavljeni su radovi i na sanaciji kurije Patačić na središnjem viničkom Trgu Matije Gupca gdje će se ove godine u cijelosti odraditi nivelacijski radovi, odnosno iskop zemlje tako da će se sada vidjeti stvarne visine podrumskog prostora. U sklopu ovogodišnjih radova obavit će se još i građevinski radovi koji se odnose na izgradnju dijela stropa u prizemnom dijelu zgrade, a djelomično će se sanirati i postojeći zidovi.

- Za nastavak radova na kuriji ministarstvo je ove godine osiguralo 250.000 kuna, a iz istog izvora osigurana su i sredstva u iznosu od 70.000 kuna za stari grad „Burg“ u Vinicabregu - pojasnio je načelnik Marijan Kostanjevac koji je obišao radove na kuriji s predstavnikom izvođača radova.

DSC 1393

DSC 1394

DSC 1395

crkva

 

 

 

Označeno u