Sade se nova stabla u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO U Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, kao što je i najavljeno, sadnja novih stabala

Varaždinske vijesti | 19.2.2021. u 12:06h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog uređenja novog parkirališta s dvadeset mjesta u Trakošćanskoj ulici, jučer je počelo uklananje zelene površine i rušenje stabla, a danas su na tom dijelu, kao što je i bilo najavljeno iz Grada Varaždina zasađena nova stabla. Ova nova staba dio su programa sadnje u sklopu kojeg bi se trebalo posaditi tisuću stabala, kao što su već ranije najavili iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, iz Grada Varaždina su naglasili da se za parking u Trakošćanskoj ulici neće uklanjati niti jedno od dvadesetak stabala na potezu od ljekarne pa do garaža u tom dijelu Varaždina, izuzev dvije breze koja su već uklonjene, i to zbog sigurnosti izlaska, odnosno ulaska vozila.

Rečeno nam je to u Gradu Varaždinu, koji već danas počinje sa sadnjom osam novih stabala na obližnjem području, iako su kod garaža nedavno već posađena stabla lipa, sukladno zahtjevima stanara obližnjih stambenih zgrada.  

U Gradu Varaždin, kako naglašavaju, svjesni su da i stabla mogu prirasti srcu građana, ali i ona imaju svoj vijek pa se moraju s vremena na vrijeme uklanjati zbog starosti ili drugih opravdanih razloga. Međutim, kako dodaju, kod toga se itekako vodi računa da se na istom mjestu ili u blizini zasade nova.

Tako se i kod pripreme gradnje novog parkirališta predstavnicima stanara obližnjih zgrada ukazalo što će se ukloniti, a što novo zasaditi, tako da nije bilo potrebe za nikakvim dodatnim intervencijama, a ponajmanje  dovođenjem zaštitara radi izvođenja radova.

trakoscanska_sadnja_5.JPG

trakoscanska_sadnja_1.JPG

trakoscanska_sadnja_2.JPGtrakoscanska_sadnja_6.JPG

trakoscanska_sadnja_4.JPGtrakoscanska_sadnja_3.JPG

Označeno u