FOTO: U Svibovcu Podravskom na Danima svetog Benedikta predstavilo se oko 400 sudionika

Varaždinske vijesti | 16.7.2017. u 18:05h | Objavljeno u Našim krajem

U Svibovcu Podravskom se tradicionalno slavi blagdan zaštitnika mjesta, svetog Benedikta, te je to prilika da se predstave udruge koje djeluju u Svibovcu Podravskom, ali i da se ugoste mnogobrojni prijatelji.

-Naime, već se devetu godinu održavaju Dani svetog Benedikta sa smotrom folklora i ostalim manifestacijama te će na našoj maloj svečanosti sudjelovati oko 400 sudionika, što dokazuje da su udruge i društva vrlo aktivni - rekao je zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

Dodao je da uz organizatore iz KUD-a Benedikt i Udruge Črepičar imaju i vrlo aktivne vatrogasce DVD-a Svibovec Podravski, a moraju se pohvaliti i rezultatom NK Svibovec Podravski koji je prvak lige u kojoj se natječe.

Među ostalim, zamjenik načelnika Lukačić rekao je da je ovo prilika i za osvrt na projekte koji su realizirani od prošlogodišnjeg Benediktova - rekonstrukcija cesta, nastavak izgradnje kanalizacije, uređenje centra mjesta, posađen je drvored... Uz sve to u planu su i novi projekti.

-Tu prije svega mislim da premještanje škole iz stare zgrade u zgradu bivšeg Doma kulture. Mi sve radimo kao tim, uz načelnika Božidara Novoselca, tu su i vijećnici Vijeća mjesnog odbora, vijećnici Općinskog vijeća i naravno zaposlenici Općine Sračinec. Politikantstva je dosta za vrijeme predizborne kampanje, sada je vrijeme za pravi rad u suradnji svih koji žele dobro mještanima Svibovca Podravskog i općine Sračinec - naglasio je Lukačić.

Od mnogobrojnih događanja poseban je bio Svibovski sejem na kojem su udruge izložile svoje ručne radove, vatrogasci su pokazali svoju opremu i vještinu u gašenju požara, održana je revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar i Legendi. I ove se godine moglo degustirati Svibovske štrukle i zlevke za koje su se pobrinule žene iz Svibovca pod koordinacijom Branke Bešenić.

Smotra folklora bila je izvrsno posjećena, a nastupili su: KUD Benedikt, KUD "Zora" Piškorevci, KUD "Prsten" Varaždin, KUD Petrijanec, ACAPELLA KUD-A Zavičaj Sračinec, KUD "Voća" Donja Voća, KUD "Ledina" Gašinc i KUD Remetinec.

Na svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Svibovec Podravski, koju je vodio predsjednik Žarko Španić, dodijeljena je Zahvalnica za doprinos u razvoju i promociji Svibovca Podravskog Branku Crnčecu. Za nesebičnu pomoć u radu KUD-a Benedikt zahvalnica je dodijeljena Rudolfu Kiriću.

Svete mise održale su se u obnovljenoj kapelici svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom dok su se za zabavni dio program pobrinuli tamburaši.