FOTO U Sračincu najbolji studenti dobili stipendije, a svi studenti božićnice

vv | 21.12.2019. u 12:08h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer je održano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata i učenika s područja Općine Sračinec. Ove su godine dodijeljene 33 stipendije, koje iznose od 200 kuna za maturante do 500 kuna za studente koji studiraju u udaljenijim mjestima.

- Stipendije za ovu akademsku godinu imaju i jednu novost. Naime, odlučili smo dodatnim iznosom od 100 ili 200 kuna nagraditi studente koji su kroz bodovanje ocijenjeni kao posebno aktivni na svojem fakultetu ili kroz rad u zajednici. Naše su stipendije uvijek nagrada za izvrsnost i to će i dalje ostati temeljni kriterij kod vrednovanja, - rekao je Krunoslav Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec i predsjednik Komisije za dodjelu stipendija Općine Sračinec.

U večernjim satima organiziran je susret vodstva Općine Sračinec sa svim studentima s područja općine, prilikom kojeg su podijeljene "božićnice" u iznosu od 200 kuna.

- Sjećam se samih početaka naše Općine Sračinec, kada je proračun bio nešto viši od milijun kuna, a imali smo mali broj studenata i samo četiri stipendije. Danas smo potpisali ugovore s 33 studentice i studenta, a proračun općine za 2020. godinu veći je od 30 milijuna kuna. Naše ulaganje u školstvo kroz godine je rezultiralo značajnim povećanjem broja učenika koji se nakon osnovne škole u Sračincu i srednje škole, odluče studirati. Vi ste oni koji će biti budućnost naše općine i pozivam vas da nam već sad predložite što želite da radimo i kako biste vi željeli utjecati na svoju sredinu. Dobar primjer za to je ponovno aktiviranje Vijeća mladih, na čemu posebno moram čestitati Mateji Križnjak i njenim kolegicama i kolegama. Vrata Općine uvijek su otvorena za sve vas i vaše ideje, - naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Galerija slika