FOTO: U Cestici investicije ŽUC-a od 617.000 kuna Foto: Varaždinska županija

FOTO: U Cestici investicije ŽUC-a od 617.000 kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 10.6.2016. u 08:40h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Radovec u općini Cestica privedeni su kraju 617.000 kuna vrijedni radovi na izgradnji novog nogostupa, a ujedno je i riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda.

Investiciju za financirali Županijska uprava za ceste i općina Cestica, a prometnica je nešto kraća od 500 metara.

Kako bi se uvjerili da su radovi kvalitetno i u zacrtanom roku izvedeni, župan Varaždinske županije Predrag Štromar te ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački obišli su završetak radova u društvu načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja.

- Kako bi se povećala sigurnost pješaka i riješio problem odvodnje oborinskih voda, ŽUC i Općina Cestica zajednički ulažu 617.000 kuna u radove u Mihanovićevoj ulici u Radovcu. Izgradnja novog nogostupa posebno je važna jer povećava sigurnost brojnih pješaka koji koriste tu prometnicu, posebice onih najmlađih. Ovi radovi su odličan primjer dobre suradnje ŽUC-a i jedne općine. No, moram istaknuti kako Općina puno ulaže u razvoj komunalne i cestovne infrastrukture - naglasio je župan.

Općina u projektu sudjeluje s 25 posto vlastitih sredstava. Osim tog projekta uskoro kreće još jedan iste vrijednosti, ali gdje općina sama stoji financijski iza njega.

- Iz projekata Općine financirat će se izgradnja nove prometnice u Gornjem Vratnu, naselje Boršanec, a financirat će se i izgradnja ceste u Školskoj ulici uz školu u Cestici - najavio je Korotaj.

I ravnatelj ŽUC-a bio je zadovoljan viđenim te je prilikom obilaska radova naznačio kako ŽUC dobro surađuje sa svim općinama i gradovima, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete sigurnosti sudionika u prometu.

Treba naglasiti kako osim u Cestici, ŽUC izvodi radove diljem Varaždinske županije, a kroz cijelu godinu, prema riječima župana, ŽUC će u prometnice, prije svega zbog povećanja sigurnosti u prometu, uložiti oko 25 milijuna kuna.

Obilasku radova nazočio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen te zamjenik načelnika Žarko Rodeš.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci