FOTO: Sportski susreti hrvatskih branitelja Varaždinske županije

| 2.6.2018. u 13:31h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – podružnica Varaždinske županije, te supokroviteljstvo Grada Novog Marofa i novomarofskog ogranka Udruge, danas se u Ključu u Novom Marofu održavaju sportski susreti hrvatskih branitelja Varaždinske županije.

Sportski susreti, održani kod Sportskog parka Ključ pod sloganom “Zajedno u ratu-zajedno u miru”, okupili su dvjestotinjak branitelja iz cijele županije koji su se natjecali u malom nogometu, potezanju konopa, šahu i streljaštvu, a organizirana su i rekreativna natjecanja u visećoj kuglani, elektroničkom pikadu te također u streljaštvu. Pobjednici po sportovima idu na završno natjecanje.

- Ovo je natjecanje izlučno, a to znači tko pobijedi predstavlja naše branitelje, našu županiju na državnim igrama na kojima sudjeluje 20 županija i Grad Zagreb. Prošle smo godine ostvarili fantastičan rezultat, prvo mjesto u stolnom tenisu, a sveukupno na državnom smo bili peti. Bilo je i vremena kad smo osvojili prvo mjesto na nivou države - kazao je predsjednik Udruge Branko Družinić.

Uoči početka natjecanja održana je i svečanost otvorenja te podjela zahvalnica i priznanja donatorima i osobama koje pomažu rad Udruge. Saborski zastupnik Anđelko Stričak zahvalio je u ime nagrađenih, naglasivši još jednom veliki doprinos branitelja sa sjevera Hrvatske u obrani domovine i Domovinskom ratu, što uvijek s ponosom ističe. Dodao je i da je bitno prenositi istinu o Domovinskom ratu prije svega mladim naraštajima.

- Na dobrom smo putu. Sve naše udruge dobro rade i znam da će do naših mladih doći sve bitno vezano uz Domovinski rat i da će ga mladi sve više cijeniti - izjavio je Stričak.

Domaćin, predsjednik novomarofskog ogranka Miro Sabolić, naglasio je da su branitelji s područja Novog Marofa stavili glave skupa i aktivirali rad Ogranka. Rezultat toga je i organizacija sportskih susreta u Novom Marofu.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, koji je i otvorio igre, istaknuo je da je odabir održavanja natjecanja u Novom Marofu priznanje radu Ogranka. Pozvao je branitelje da se i dalje okupljaju i budu aktivni jer na taj način pokazuju svoje zajedništvo.

Pozvao ih je da svjedoče istinu o obrani Hrvatske i Domovinskom ratu i da te poruke i činjenice prenose na mlade. Drži da i danas ima onih koji žele ocrniti sam Domovinski rat i da je upravo na braniteljima da to svjedočenjem istine spriječe.

Obećao je daljnju potporu Grada Novog Marofa u radu braniteljskih udruga. Nakon svečanosti otvorenja, kod križa Hrvatskim braniteljima u središtu Novog Marofa zapaljenje su svijeće u znak sjećanja na sve poginule i stradale branitelje.