FOTO Salinovec: Veselo je bilo na tradicionalnim 33. seoskim igrama starih sportova

Varaždinske vijesti | 6.8.2017. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, ujedno i domaćin, pobjednik je na 33. Seoskim igrama starih sportova koje su se održale jučer na travnatom igralištu kod nove Osnovne škole Salinovec. Pokrovitelj seoskih igara starih sportova bili su Varaždinske županija i Grad Ivanec.

Uz domaćine, sudjelovalo je ukupno šest ekipa i to Gornji Bogićevci iz Brodsko-posavske županije, Stažnjevec, Prigorec, Lančić-Knapić te Lepoglavska Ves.

Igre je otvorila saborska zastupnica Marija Puh, uz prisutne goste, zamjenika župana Varaždinske županije Tomislava Paljaka, zamjenika gradonačelnika grada Ivanca Branka Putareka, Ljiljanu Risek pročelnicu za kulturu grada Ivanca, predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josipa Šimuneka, Katicu Levanić članicu županijske skupštine i direktora Ivkoma Mladena Stanka.

Discipline u kojima su se takmičile ekipe odnosile su se na skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce te muzikanti seoskih igara.

Uz sportsko rekreativno natjecanje bili su organizirani i popratni sadržaji kao što su prezentacije starih obrta, nastupi kulturno-umjetničkih društava te izložbe ručnih radova, a kako im je bilo pogledajte u galeriji slika.