FOTO Obilježili Dječji tjedan: Vidovec je pravi prijatelj djece i "palčića" Foto: Ivana Dreven

FOTO Obilježili Dječji tjedan: Vidovec je pravi prijatelj djece i "palčića"

| 5.10.2017. u 07:56h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec, koja s ponosom nosi titulu "Općina - prijatelj djece", obilježila je Dječji tjedan jučer u sportskoj dvorani škole u Vidovcu priredbom za mališane iz Dječjeg vrtića "Škrinjica".

Priredba je počela uz pjesmu i ples vrtićaraca, a kako je nekima od njih ovo bio prvi nastup, dobili su glasnu podršku roditelja, djedova i baka na tribinama. Vesela dječja cika nastavila se i tijekom interaktivnog predavanja dr. Irene Stipešević-Rakamarić iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, koja je mališane kroz priču i razgovor poučila o štetnom utjecaju nezdrave hrane, alkohola i duhana na ljudski organizam te važnosti zdrave hrane, prije svega voća i povrća.

Dubravka Rog, predsjednica općinskog Koordinacijskog odbora akcije "Općina - prijatelj djece", naglasila je da priredba ima i humanitarni karakter.

- Naime, Općina Vidovec je od Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" kupila šalice s logom humanitarne akcije "Palčić gore" i tako pomogla u podizanju svijesti o problemima s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji - istaknula je D. Rog.

Zahvalnicu za kupnju šalica zamjeniku načelnika općine Vidovec Dubravku Zavrtniku uručila je predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" Željka Vučko, koja je zaključila da je Općina Vidovec "pravi prijatelj djece i prijatelj palčića". Šalice su podijeljene vrtićkim mališanima, a priredba je završila druženjem uz zdravu hranu.