FOTO Nema tko nije posjetio Školski sajam u Svetom Iliji, nadmašio je sva očekivanja Foto: Tatjana Slunjski, Roko Šarić

FOTO Nema tko nije posjetio Školski sajam u Svetom Iliji, nadmašio je sva očekivanja

VV / Nika Priher | 20.10.2024. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Tradicionalni školski sajam Osnovne škole "Vladimir Nazor" Sveti Ilija, kojim se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, održan je 11. listopada na školskom igralištu.

- Program otvorenja Sajma vodio je učitelj Darko Meštrić, uz tehničku podršku učitelja Igora Pučeka i Luke Milinkovića, a zahvalu za darovan nam kruh i plodove zemlje riječju i glazbom izrekli su predstavnici četvrtih, petih, šestih, sedmih i osmih razreda te članovi dječjeg crkvenog zbora. Prigodni je program s njima uvježbala sestra Leopolda Kefelja. Sve okupljene, od beba u kolicima do baka i djedova, kao i delicije, ukrase te ostale proizvode, blagoslovio je velečasni Tomislav Dodlek - naveli su iz škole.

skolski_sajam_dani_kruha_os_sveti_ilija_11102024_19.jpg

Učenici svih 16 razrednih odjela uz svoje su razrednike i poduzetne roditelje izložili plodove i zanimljive proizvode, ukrasili štandove plakatima i okušali se u trgovanju. Na štandovima se moglo pronaći sve: od domaćih kolača i pekarskih proizvoda, zimnice te svježeg voća do raznih jesenskih, ali i modnih ukrasa.

skolski_sajam_dani_kruha_os_sveti_ilija_11102024_17.jpg

Učenici su pripremali i razna jela poput palačinka, kokica, gulaša, hamburgera, vafli, pizza... Posluživali su i razne domaće sokove, čajeve ili kavu. Poseban su hit bile i usluge oslikavanja lica ili izrada zanimljivih frizura.

skolski_sajam_dani_kruha_os_sveti_ilija_11102024_5.jpg

Učenička zadruga "Ilek", organizator sajma, posjetitelje je primamila mirisom svijeća, jastučića, kišobrana i macerata od lavande, ukrasnim bundevama, visećim kačkanim ukrasima od vune, oslikanim tavama-urama, oslikanim izdubljenim bundevama, oslikanim pločicama, figuricama od gipsa i svilenim tabletićima.

skolski_sajam_dani_kruha_os_sveti_ilija_11102024_3.jpg

Sajmu su se, kao i svake godine, pridružile članice Udruge žena sela Doljan te članovi Ribolovnog društva "Keder", a drugi put gostovali su i članovi Učeničke zadruge "Beletinček" iz OŠ Beletinec.

skolski_sajam_dani_kruha_os_sveti_ilija_11102024_4.jpg

- Rado, i već tradicionalno viđeni gosti, članovi KUD-a "Ježek" iz Beretinca, svojim su nastupom razveselili i zabavili sve posjetitelje sajma koji je svojim izborom i ugodnom atmosferom nadmašio sva očekivanja. Sve sajamske izlagače posebno raduje činjenica da će se i ove godine dio prihoda donirati u humanitarne svrhe - poručili su iz škole.

U nastavku pogledajte fotogaleriju: