FOTO: Ministar Tolušić u Ljubešćici potpisao ugovore za koje Ministarsvo daje 732 tisuće kuna Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Ministar Tolušić u Ljubešćici potpisao ugovore za koje Ministarsvo daje 732 tisuće kuna

| 4.8.2016. u 14:10h | Objavljeno u Našim krajem

Danas su u Protupožarnom centru u općini Ljubešćica, potpisani ugovori između Općine Ljubešćice i PZC Varaždin u vrijednosti od 761.180,13 kn za realizaciju projekta „ Gospodarska i socijalna revitalizacija Općine Ljubešćica kroz modernizaciju cestovne infrastrukture“, te između Općine Ljubešćice i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti od 232.250,00 kn.

Ugovore su potpisali ministar regionalnog razvoja i fondova europske unije Tomislav Tolušić, član uprave tvrtke PZC Varaždin Mario Vdović i načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

Kod prvog ugovora vrijednost radova bez materijala iznosi 617.255,14 sa PDV-om, a s materijalom 761.180,13 kuna. Investicija obuhvaća asfaltiranje 1 310 metara nerazvrstanih cesta u širini od 3 metra, izgradnju oborinske odvodnje i uređenje cesta u duljini od 340 metara te sanaciju klizišta.

Investicija se provodi na području svih pet Mjesnih odbora, a najveći dio u MO Ljubelj Kalnički koji je najudaljeniji od samog naselja Ljubešćica.  Radovi na realizaciji ovog projekta započet će 16. kolovoza i trajat će do 1. studenog ove godine. Nadzor nad radovima obavlljat će tvrtka „Norma d.o.o.“ iz Petrijanca. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirati će projekt u iznosu od čak 500.000 kuna ili 66 %. Projekt se sufinancira iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Drugi ugovor koji je potpisan između Općine Ljubešćice i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti od 232.250,00 kuna za kapitalni projekt „ Izgradnja vodovodne mreže u naselju Ljubešćica-Križevačka ulica, prema naselju Ljubelj Kalnički, duljine 1,5 km“ koja se financira iz namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja.

Riječ je o projektu koji će magistralni vodovod približiti najudaljenijim mjestima općine Ljubešćica.  Radove će izvoditi Autoprijevoznički obrt Anđelko Španić iz Ljubešćice, a nadzor radova obavljat će tvrtka“ Norma d.o.o.“ iz Petrijanca. Radovi će započeti u rujnu a završit će do 1. studenog 2016. godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci