FOTO: Kup DVD-a Hrženica 2019 okupio 600 vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske Foto: vatrogastvo.hr

FOTO: Kup DVD-a Hrženica 2019 okupio 600 vatrogasaca iz sjeverne Hrvatske

Varaždinske vijesti | 21.8.2019. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

U subotu 17. kolovoza u Hrženici je održano tradicionalno vatrogasno natjecanje pod nazivom Kup DVD-a Hrženica 2019, koje DVD Hrženica organizira neprekidno posljednjih 12 godina.

Na natjecanju je nastupilo rekordnih 58 natjecateljskih desetina, s ukupno 600-tinjak sudionika podijeljenih u šest kategorija. Na natjecanje su se odazvale ekipe iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije.

- I ove godine postignuti rezultati ubrajaju se u Kup Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za mladež i pomladak. Spomenimo kako je tijekom godine održano još 6 natjecanja na području Varaždinske županije, čiji rezultati se ubrajaju u županijski kup, a to su natjecanja organizirana u Novom Marofu, Gornjem Kućanu, Donjoj Voći, Leskovcu, Brstecu i Varaždinu. Spomenutih sedam natjecanja, kao i vatrogasne organizacije koje ih organiziraju već dugi niz godina, okupljaju velik broj odjeljenja vatrogasnog pomlatka od 6-12 godina i mladeži od 12-16 godina te je upravo iz tog razloga organizacija županijskog kup natjecanja povjerena vatrogasnim organizacijama koje vrlo uspješno rade s mladim naraštajima - pojasnio je voditelj natjecanja Ivan Debelec.

U kategoriji pomlatka u dobi 6-12 godina, koji se natječu u vježbi s brentačama, nastupilo je ukupno 29 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su djevojčice iz DVD-a Tužno, ispred članica DVD-a Nedeljanec-Prekno i DVD-a Breznički Hum. U muškoj kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Selnica Podravska, ispred članova DVD-a Donja Voća i DVD-a Bisag. Tijekom proglašenja rezultata za ekipe pomlatka, prisutnima se obratio Stjepan Kovaček, zapovjednik VZO Sveti Đurđ koji je spomenuo kako je ovaj Kup jedno od najmasovnijih, ali i najbolje organiziranih natjecanja u Varaždinskoj županiji.

U kategoriji mladeži u dobi 12-16 godina, koji se natječu na stazi s preprekama, sudjelovalo je ukupno 17 odjeljenja. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojile su članice DVD-a Karlovec Ludbreški, ispred članica DVD-a Remetinec i DVD-a Koprivnica. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Mrzljaki-Goljak, ispred članova DVD-a Koprivnica i DVD-a Leskovec. Prilikom proglašenja rezultata za ekipe mladeži prisutnima se obratio Krunoslav Turković, predsjednik VZO Sveti Đurđ koji je izrazio zadovoljstvo provedbom natjecanja te spomenuo kako će ukupni rezultati biti proglašeni u okviru nadolazećeg županijskog vatrogasnog natjecanja u Varaždinu. Prisutnima se također obratio i voditelj natjecanja Ivan Debelec, koji je posebno pozdravio odjeljenja mladeži koja su zajedno s DVD-om Hrženica i DVD-om Karlovec Ludbreški ove godine boravila u Kampu Vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani (DVD Mrzljaki-Goljak, DVD Koprivnica, DVD Otrovanec, DVD Lobor i DVD Krapinske Toplice).

U kategoriji seniora nastupilo je 12 odjeljenja. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Hrženica, koje su, kao domaćini, pehar za prvo mjesto prepustile članicama DVD-a Sigetec Ludbreški. Pehar za drugo mjesto osvojile su članice DVD-a Otrovanec, a pehar za treće mjesto članice DVD-a Ludbreg. U muškoj kategoriji prvo mjesto i prelazni pehar osvojili su članovi DVD-a Ludbreg, ispred DVD-a Bolfan i DVD-a Šemovec.

Spomenimo kako su na ovom natjecanju sudačku ekipu činili suci s područja VZO Sveti Đurđ, odnosno Krunoslav Turković, Kristijan Šantavec, Kristijan Juričan, Filip Janičar, svi iz DVD-a Karlovec Ludbreški, zajedno sa sucima iz DVD-a Hrženica, Stjepanom Kovačekom, Mirkom Stančinom, Goranom Čanakijem i Ivanom Debelecom, uz pojačanje Zlatka Orsaga iz DVD-a Vularija, iskusnog suca s međunarodnom sudačkom licencom. Sudačku ekipu predvodio je Dubravko Štefec, kao kontrolor Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

kup_dvd_hrzenica_2019_02.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_03.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_04.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_07.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_08.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_09.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_10.jpg

kup_dvd_hrzenica_2019_11.jpg