Kreativni seniori nisu dočekali tramvaj u Marčanu, ali su oduševili publiku

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2019. u 14:36h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon tri mjeseca učenja i uvježbavanja pod vodstvom Jana KerekešaKreativni seniori“ skupina entuzijasta starijih od 54 godine iz Općina Vinica, Donja Voća, Petrijanec i Sračinec pripremili su predstavu koja se sastoji od prikaza niza komičnih situacija koje se odvijaju prilikom čekanja tramvaja na stanci u Marčanu. Tramvaj u Marčanu u konačnici nisu dočekali, ali su uspjeli nasmijati i dobro zabaviti sve prisutne gledatelje koji su kino-dvoranu u zgradi Općine Vinica napunili do posljednjeg mjesta.

Projekt naziva "Kreativni seniori" odobren je unutar programa "Umjestnost i kultura 54+"i financiran je iz Europskog socijalnog fonda, a zajedno ga provode Općine Donja Voća i Vinica. Projekt se sastoji od kreativnih radionica za starije stanovništvo, a osim stanovnika partnerskih općina mogu se uključiti stanovnici Općina Petrijanec, Sračinec, Maruševec, Vidovec, Klenovnik i Cestica, za koje je za dolazak na radionice osiguran i besplatan prijevoz.

Predstavu su sa zanimanjem pratili i načelnici općina Vinica, Donja Voća, Petrijanec i Sračinec.

- Drago mi je da je provedbom projekta omogućeno ovoj skupini stanovnika da na aktivan i zabavan način provodi slobodno vrijeme, a da neki od njih pri tom i otkriju talente za koje nisu ni znali da ih posjeduju - rekao je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.