FOTO "Jesen u Maruševcu" s brojnim gostima i čak 102 folkloraša

vv | 20.11.2016. u 18:09h | Objavljeno u Našim krajem

U Domu kulture u Čalincu u subotu 19. studenog održana je tradicionalna manifestacija KUD-a "Klaruš" pod nazivom "Jesen u Maruševcu" na kojoj su se predstavile sve sekcije KUD-a.

Tako su se predstavile mlađa i starija grupa dječjeg folklora, grupa koreografiranog i grupa izvornog folklora. Od tamburaša su nastupile mlađa i starija grupa škole tambura kao i tamburaški sastav. Nastupile su i pjevačka te dramska sekcija. Odnosno ukupno 102 folkloraša.

U podužem programu koji su pripremili za svoju publiku, a koja je do posljednjeg mjesta ispunila Dom kulture, folkloraši su predstavili sve ono što su u proteklom vremenu radili. Također, ovo je bila i prilika da publiku upoznaju i s uspjesima koje je ove godine KUD ostvario - 40-ak nastupa, smotre, festivali, obljetnice, te prva mjesta na županijskim smotrama, drugo mjesto na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini i treće mjesto na Državnoj smotri tamburaških sastava u Dugom Selu, kao i sudjelovanje na Smotri izvornog folklora Hrvatske u Koprivnici.

- Ovo je bila prilika da "Klaruši" na najlješi način zahvale svima koji ih podržavaju. KUD "Klaruš" Maruševec kroz svoje postojanje, postao je i ostao nezaobilazni čimbenik kulturnog života općine, a svoj rad predstavlja i šire. Na kraju programa su svi sudionici i publika zajedno otpjevali pjesmu "Maruševec, najdraži kraj" - ističu iz KUD-a "Klaruš".

Galerija slika