FOTO Državni tajnik Ministarstva znanosti Stipe Mamić posjetio općinu Ljubešćica

vv | 27.10.2024. u 08:26h | Objavljeno u Našim krajem

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih Stipe Mamić boravio je u petak, 25. listopada u radnom posjetu Općini Ljubešćica.

S općinskim načelnikom Nenadom Horvatićem razgovarao je o dogradnji Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ , investiciji vrijednoj gotovo 700 tisuća eura i potpori ministarstva kroz financiranje iz NPOO-a.

Nakon radnog sastanka u općinskim prostorijama, državni tajnik s općinskim načelnikom posjetio je Osnovnu školu Ljubešćica koju pohađa 141 učenik u 8 razrednih odjela. Dočekao ih je ravnatelj Ivica Rojc, a razgovarali su o potrebama i pomoći ministarstva kako bi škola imala sve ono što je potrebno djeci.

Posjet je završio obilaskom gradilišta dogradnje Dječjeg vrtića „LEPTIRIĆ“ kojeg pohađa 68 djece u tri skupine.

Državni tajnik Stipe Mamić kazao je da radovi u Ljubešćici jako dobro napreduju i priznao da su mnogi puno premišljali i razmišljali dok je Horvatić našao način kako da ovaj projekt dovrši i isfinancira u cijelosti.

Općinski načelnik istaknuo je još jednom važnost ovog projekta jer se dogradnjom vrtića dobiva dva nova dnevna boravka za 32 djece, a u rujnu iduće godine mogućnost upisa gotovo 100 djece.