FOTO Delegacija Belišća u posjetu Općini Cestica:  "Imamo slične interese oko budućeg razvoja" Foto: Ilustracija

FOTO Delegacija Belišća u posjetu Općini Cestica: "Imamo slične interese oko budućeg razvoja"

IHR/Varaždinske vijesti | 23.8.2019. u 13:12h | Objavljeno u Našim krajem

Delegacija Grada Belišća u posjetu je Općini Cestica. Riječ je o uzvratnom posjetu Belišćanaca Općini Cestica, ali i nastavku suradnje koje je uspješno počela još prije tri godine kada su predstavnici Općine Cestica posjetili taj grad. Delegaciju Belišća predvodi zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je najavila mogućnosti buduće konkretne suradnje po pitanju zajedničkih projekata.

- Nama je rijeka Drava poveznica koju u svakom slučaju treba iskoristiti za buduće projekte razvoja kontinentalnog turizma, očuvanja prirodne baštine, ali i u drugim segmentima. Želje i potrebe naših sugrađana su iste, bez obzira što nas dijeli više od 200 kilometara, tako da sam sigurna da ćemo pronaći teme o kojima možemo razgovarati, dogovoriti rješenja i jedno drugom pomoći – ustvrdila je dogradonačelnica Belišća Vučković danas u OŠ Cestica, gdje je jutros započelo zajedničko druženje predstavnika Općine Cestica i Belišća.

Predstavnici Općine Cestica upoznali su goste s najznačajnijim projektima koji se trenutno provode u toj općini.

- Još jučer smo razgovarali o temama iz područja gospodarstva i turizma, mogućnosti razvoja na području naše općine, ali i kontinentalnom turizmu u ovom dijelu Hrvatske, pri čemu smo ustvrdili da na neki način imamo zajedničke interese oko razvoja naših područja. Suradnju vidim kroz zajedničke projekte koje ćemo kandidirati na fondove EU, ali suradnja je moguća i po pitanju javnih nabava i dijela gdje lokalne samouprave mogu pomoći jedni drugima – rekao je domaćin Općine Cestica Mirko Korotaj.

Nakon što su gosti obišli OŠ Cestica koja je od prošle školske godine uključena u kurikularnu reformu "Škola za život", školsko-sportsku dvoranu i vrtić, Belišćanci i Cestičani posjetili su OPG Bistrović, a u popodnevnim satima posjetit će vidikovac i crkvu sv. Barbare, Ruralnu kuću "Rim", a imat će priliku uživati u čarima vinske ceste Klampotic te Vinskog hrama Kotolenko, a posjetit će i izletište Županić. Današnji dan završit će večerom u restoranu Pungračič.

Sutra je posljednji dan posjeta Varaždinskoj županiji koji će gosti iz Belišća iskoristiti za Špancirfest.

Kako je jutros bilo u Cestici donosimo u fotogaleriji.

Galerija slika