FOTO Cjelodnevni skup Jehovinih svjedoka s područja sjeverozapadne Hrvatske

vv | 22.4.2018. u 19:23h | Objavljeno u Našim krajem

„Ustrajno živimo po Kristovom zakonu“ moto je koji se temelji na biblijskom retku iz poslanice Galačanima 6:2, a pod kojim je danas održan veliki, cjelodnevni skup Jehovinih svjedoka s područja sjeverozapadne Hrvatske u Areni Varaždin gdje se okupilo skoro 700 osoba.

- Naglašeno koliko je u današnje vrijeme korisno živjeti po Kristovom zakonu. Tijekom program ukazano je na niz načela koja je za svog zemaljskog života izrekao Božji sin, Isus Krist. Objašnjeno je i kako ta načela mogu biti od praktične vrijednosti za mlade koji žele živjeti čestito, za kvalitetu braka, za sve osobe koje se danas suočavaju s mnogobrojnim izazovima te za sve koji se smatraju kršćanima i u svom životu žele slijediti primjer Božjeg sina, Isusa Krista, doznjemo od Saše Kalčika, predstavnika Jehovinih svjedoka za odnose sa medijima.

Bilo je također ukazano, kako dodaje, koliko je u ovim teškim vremenima važno u svom životu primjenjivati dvije najznačajnije zapovijedi koje je Krist ostavio: ljubiti Boga i ljubiti svoje bližnje.

- Posebno je naglašeno koliko je važno razvijati ljubav prema bližnjima. To je usko povezano sa zlatnim pravilom koje je izrekao Krist: „Sve što želite da ljudi čine vama, činite i vi njima.“ Razmatrani su savjeti kako roditelji mogu pomagati svojoj djeci da hode Kristovim zakonom. Mladi su također bili ohrabreni da slijeđenje Kristovog zakona smatraju najboljim životnim putem, napominje Kalčik, dodajući da je tijekom okupljanja upriličeno i krštenje, a kršteno je šest osoba.
 

Galerija slika