FOTO Baby boom u N. Marofu: Već četvrta podjela naknada roditeljima novorođenčadi

Varaždinske vijesti | 25.8.2018. u 13:18h | Objavljeno u Našim krajem

Pravi baby boom u Novom Marofu.

Naime, roditeljima novorođenih s područja grada Novog Marofa u subotu su, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, četvrti puta ove godine uručene potpore. Riječ je o iznosima od po 1.000 kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji, dok se za svako iduće dijete dobiva iznos uvećan za po 1.000 kuna.

bebe_marof_1.JPG

Za čak 38 novorođenih ovom su prilikom iz gradskog proračuna izdvojene 64.000 kuna. Novomarofski gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač, ističe da je osiguranje potpora za novorođene samo početak brige za najmlađe sugrađane.

– Podjela potpora simboličan je početak brige za naše najmlađe mještane. Iznos od tisuću ili više kuna, ovisno je li riječ o prvom odnosno drugom ili trećem djetetu, zaista je simbolična pomoć, ali i početak sustavne brige. Ona počinje od vrtićkog razdoblja, preko osnovne i srednje škole, a dalje se nastavlja za one koji se odluče za upis na fakultet. Za sve programe i projekte, učeničke i studentske stipendije, kao i razne potpore na tom području, Grad Novi Marof na godišnjoj razini izdvaja oko pet milijuna kuna – izjavio je Jenkač prilikom podjele potpora.

bebe_marof_2.JPG

Jenkač je ujedno podsjetio da su u proteklom razdoblju značajna sredstva uložena u objekte osnovne i srednje škole. Ulaganja se nastavljaju dalje preko izgradnje novog objekta centra za socijalnu skrb kao i dogradnje i uređenja vrtića gdje se radi o iznosu većem od 12 milijuna kuna.

Riječ je o sredstvima sa županijske i nacionalne razine čijim se ulaganjima diže razina obrazovnog standarda u Novom Marofu.

– Cilj je da mladi u Novom Marofu imaju najbolje moguće uvjete obrazovanja. Da se kroz osnovnu i srednju školu najbolje pripreme ili za zaposlenje nakon srednje škole odnosno za upis na fakultet. Budućnost ove zemlje leži u mladim i njihovom obrazovanju pa tako i budućnost Novog Marofa – zaključio je Jenkač.

bebe_marof_3.JPG

Inače, podjela potpora u subotu bila je četvrta ovogodišnja podjela naknada za novorođene u Novom Marofu. U prve tri, u siječnju, ožujku i svibnju, ukupno je dodijeljeno 75 potpora vrijednosti 125.000 kuna.

bebe_marof_5.JPG

bebe_marof_4.JPG

bebe_marof_6.JPG

bebe_marof_7.JPG

bebe_marof_8.JPG