Predaja novog vozila DVD-u Radovan Foto: B. Težak

DVD-u Radovan novo navalno vozilo vrijedno 1,45 milijuna kuna

VV | 31.3.2021. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić, na prigodnoj je svečanosti vodstvu DVD-a Radovan predao ključeve novog navalnog vatrogasnog vozila vrijedna 1,45 milijuna kuna. Vozilo je nabavljeno iz proračunskih sredstava Grada Ivanca izdvajanih za tu svrhu tijekom nekoliko proteklih godina.

Nabavom modernog vozila, koje će protupožarnu zaštitu na ovome području podići na višu razinu te na dulji rok zadovoljiti potrebe ovoga kraja, ispunjena je dugogodišnja želja radovanskih vatrogasaca.

Istaknuo je to u svom emotivnom obraćanju i predsjednik DVD-a Radovan Miljenko Grudiček koji je tom prilikom uputio riječi zahvale Gradu Ivancu, gradonačelniku, Gradskom vijeću te svima koji su podržali DVD Radovan u nastojanju da se opremi odgovarajućim vozilom, u skladu sa svim strateškim dokumentima koji reguliraju standarde zaštite od požara na području grada Ivanca.

- Dobili smo novo, suvremeno vatrogasno vozilo od 290 KS, s 3.000 litara vode na kotačima kojim ćemo zamijeniti dosadašnje vozilo, staro čak 40 godina. Članovi DVD-a Radovan svojim će angažmanom sigurno znati opravdati ovu investiciju u sigurnost mještana i njihove imovine - poručio je M. Grudiček.

- Grad Ivanec izdvaja značajna sredstva za vatrogastvo, ove godine ukupno 1,25 milijuna kuna. I koliko god se nekima možda čine (pre)visoka, ona su itekako opravdana. Jer upravo vatrogasci su ti koji prvi izlaze na požare, prvi interveniraju u svim nedaćama koje nam donose klimatske promjene, a svjedočili smo koliko su bili angažirani u korona krizi te u pomoći građanima u sanaciji šteta od potresa - izjavio je gradonačelnik M. Batinić te poručio da će se u drugoj polovici ove godine nastojati realizirati i projekt gradnje garaže za ovo vozilo.

Svečanost je održana u užem krugu domaćina i gostiju, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, a nazočili su joj i predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek i gradski vijećnik Ivan Sedlar.

vatrogasno_vozilo6-radovan-260321.jpg

vatrogasno_vozilo-radovan-260321.jpg

IMG-9fdfb2b13ea916480027c667cdef9a70-V.jpg