DVD-u Ivanec doniran dron i mobilni uređaj za upravljanje dronom Foto: Grad Ivanec; Telemach

DVD-u Ivanec doniran dron i mobilni uređaj za upravljanje dronom

Varaždinske vijesti | 28.4.2021. u 15:20h | Objavljeno u Našim krajem

Na prigodnoj svečanosti održanoj 27. travnja u vatrogasnom domu, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Telemachu Hrvatska Marijana Grubešić DVD-u Ivanec predala vrijednu donaciju – bespilotnu letjelicu i mobilni telefon za upravljanje dronom, čime je ova telekomunikacijska kompanija i ivanečkim vatrogascima omogućila ulazak u novu protupožarnu sezonu uz dodatak moderne tehnologije.

Donaciju je primio predsjednik DVD-a Ivanec Zoran Petrinjak, a gostima je na darovanom dronu u ime grada-domaćina zahvalio i gradonačelnik Milorad Batinić.

- Zahvaljujemo Telemachu na dronu jer sigurno je da će nam on puno pomoći u požarima otvorenog prostora, pogotovo na velikim livadama ili u šumskim predjelima, kada vatra vrlo lako može „pobjeći“ u pravcu koji nam nije uvijek vidljiv. Često smo i u poziciji da teško možemo naći pristupni put do opožarene lokacije. Ovakve probleme ubuduće ćemo rješavati dronom. Budući da ima i termovizijsku kameru, a izletnika na Ivančici je sve više, u slučaju potrebe moći ćemo ga upotrijebiti i za potražnu službu – izjavio je Petrinjak.

M. Batinić istaknuo je da je dron doista stigao u prave ruke te istaknuo visoku profesionalnost ivanečkih vatrogasaca, uz napomenu da je DVD Ivanec- iako okuplja dobrovoljne vatrogasce - u mnogim segmentima uz bok, pa i bolji od profesionalnih postrojbi.

- Grad Ivanec to prepoznaje i cijeni činjenicu požrtvovnosti vatrogasaca koji uvijek prvi građanima u nevolji priskaču u pomoć. Pošto je nepogoda i kataklizmi sve više (potres, korona), smatram da vatrogastvo treba dodatnim izdvajanjima što više ojačati, jer vatrogasne postrojbe prve su koje interventno reagiraju. Njihov angažman Grad nastoji pratiti financijski pa je stoga upravo ove godine i razina izdvajanja za vatrogastvo iz gradskog proračuna dosegla rekordnih 1,25 milijuna kuna – naglasio je Batinić.

Ivanečki vatrogasci su uoči preuzimanja donacije imali općenitu virtualnu, a onda i terensku edukaciju u Jastrebarskom, kako bi se obučili za upravljanje dronom, a za nj će u DVD-u Ivanec biti zadužen voditelj voznog parka Tomica Geček.

- DVD Ivanec jedna je od 10 vatrogasnih postrojbi u Hrvatskoj kojima ove godine doniramo dronove. Time im simbolično želimo zahvaliti na njihovu predanom radu u zaštiti života, imovine i sigurnosti građana, ali i naše prirode. Sigurna sam da ovaj dron dolazi u dobre ruke i da će DVD-u Ivanec pomoći u daljnjem radu – zaključila je M. Grubešić iz Telemacha Hrvatska.

ivanec_donacija_dron_dvd_ivanec_27042021_1.jpg

ivanec_donacija_dron_dvd_ivanec_27042021_2.jpg

ivanec_donacija_dron_dvd_ivanec_27042021_3.jpg

Telemach_Hrvatska_donirao_dron_DVD-u_Ivanec_1.jpg

Telemach_Hrvatska_donirao_dron_DVD-u_Ivanec_2.jpg

Označeno u