Novom objektu mještani se raduju jer njime će napokon dobiti primjerene prostore Foto: Grad Ivanec

Društveni dom za Vuglovec i Gečkovec stavljen pod krov

Varaždinske vijesti | 9.9.2018. u 09:23h | Objavljeno u Našim krajem

U punom su jeku radovi na gradnji novog društvenog doma koji će zajedno koristiti stanovnici mjesnih odbora Gečkovca i Vuglovca na području grada Ivanca.

Nakon što su početkom ove godine položeni temelji objekta, nastavak radova – kao što je i bilo najavljeno - uslijedio je nakon provedenog natječajnog postupka, u kome je najpovoljniji ponuditelj bio Zidarsko – fasaderski obrt Đuras iz Margečana.

Radovi su počeli potkraj srpnja, a objekt je u međuvremenu izgrađen i stavljen pod krov.

S obzirom na to da je objekt namijenjen dvama mjesnim odborima, na parceli pokraj nogometnog igrališta izgrađen je veći društveni dom, tlocrtne površine 145 m2, s glavnom dvoranom, kuhinjom, terasom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima.

Za radove u ovoj godini predviđeno je dizanje objekta, zatvaranje krovišta i postavljanje fasadne stolarije, međutim, mještani već najavljuju da će pojedini domaći obrtnici i tvrtke priskočiti u pomoć te donirati dio materijala i pomoći u izvođenju obrtničkih radova u unutrašnjosti objekta.

U međuvremenu je gradilište obišao gradonačelnik Milorad Batinić s timom suradnika iz gradske uprave te s Mihaelom Cahunom iz tvrtke IPC – ING, kojoj je povjeren građevinski nadzor.

Uz informiranje o tijeku i rokovima izvođenja radova, tom je prilikom bilo riječi i o uređenju oborinske odvodnje te o projektu uređenja okoliša s hodnim stazama.

Novom objektu mještani se raduju jer njime će napokon dobiti primjerene prostore za društvena okupljanja, sastanke, izbore, ali i za organizaciju dječjih, kulturnih i sličnih manifestacija te druženje mladih.

Označeno u