Doprinos zajednici: U ivanečkom Malom parku zasadili 90 ukrasnih grmova Foto: Grad Ivanec

Doprinos zajednici: U ivanečkom Malom parku zasadili 90 ukrasnih grmova

Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 08:21h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što su djelatnici Ivkoma u utorak 4. travnja odstranili staru živicu kaline u ivanečkom Malom parku, dan kasnije u akciji su im se pridružile i članice Udruge udomitelja i obiteljskih domova Nada.

Teren je prekopan te je zasađeno 90 novih mladih grmova suručice (spireje) i vajgele. Riječ je o cvatućim grmovima, s time da suručica u proljeće cvate u bijelom, dok vajgela cvate crvenim cvjetovima kroz cijelo ljeto i jesen, sve do prvog mraza.

Akcija uređenja Malog parka i sadnje cvatućeg grmlja predstavlja zapravo realizaciju prvog dijela projekta koji Udruga udomitelja Nada provodi u suradnji s Gradom Ivancem, Ivkomom d.d. i drugim partnerima. Za taj projekt Nada je dobila 13.000 kuna bespovratne potpore na natječaju Naš doprinos zajednici, koji je raspisala Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah.

- Ovu akciju provodimo kao građansku inicijativu, a njezin je cilj stvaranje sigurnog okruženja za dječju igru i druženje – poručila je predsjednica udruge Mladenka Ravenski.

Akcija time ne završava. Naime, još predstoji postavljanje "klupice čitalice", u čijim će pretincima građanima i djeci biti dostupni časopisi i slikovnice, a klupica će svojim dizajnom ujedno biti prilagođena za potrebe majki dojilja i presvlačenje djece. Za gradnju klupice trenutačno se izrađuju projektno rješenje, a njena izrada će potom biti povjerena Odgojnom domu Pahinsko. Na taj način će i korisnici doma dati svoj doprinos lokalnoj zajednici.