Do 2. svibnja dostava inicijativa za treće izmjene i dopune PPUO Ljubešćica

| 15.4.2016. u 10:23h | Objavljeno u Našim krajem

Odlukom načelnika općine Ljubešćica Nenada Horvatića zaprimat će se inicijative u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu 3. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Ljubešćica (PPUO).

Prostor Općine Ljubešćica se proteklih nekoliko godina razvijao sukladno svojem PPUO, usvojenom 2004., izmjenama 2010. i 2012.godine.  Izrada i donošenje Izmjena i dopuna prostorno planske dokumentacije rezultat su kontinuiranog procesa planiranja koje se temelji na praćenju i ocjenjivanju stanja u prostoru.

U međuvremenu je došlo do pojedinih novih spoznaja, osobito vezanih na potrebe za razvoj gospodarstva (proizvodne djelatnosti, eksploatacija kamena, poljoprivreda i dr.) i razvoj infrastrukture (energetika, odvodnja), zaprimljeni je manji broj zahtjeva za izmjenu -proširenje građevinskog područja te su doneseni i novi propisi čija primjena direktno ili posredno utječe na gospodarski razvoj Općine. 

Sukladno obvezi izrade stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu izmjena i dopuna PPUO-a Ljubešćica koja je utvrđena člankom 85. Zakona o prostornom uređenju (NN br. 153/13)  pokazat će se potreba i plan izrade IiD PPUO-a Ljubešćica, utvrditi prioriteti  izrade te utvrditi i način financiranja.

Stoga se pozivaju zainteresirani građani, udruge, privatni i pravni subjekti da dostave svoje inicijative (prijedloge za IiD PPUO-a) u Jedinstveni upravni odjel Općine u pisanom obliku, na obrascu u privitku, a moraju sadržavati:
- podatke o podnositelju
- opis zahvata u prostoru koji se predlaže
- po mogućnosti presliku katastarskog plana (kartografski prikaz)
- ostalu dokumentaciju ako je važna za prijedlog. Rok za dostavu inicijativa je  2. svibnja ove godine.

Nakon tog roka održat će se javno izlaganje u prostoriji Protupožarnog centra u Ljubešćici s predstavnikom struke. Nacrt Odluke o 3. IiD PPUO-a Ljubešćica se nalazi na web-stanici Općine Ljubešćica www.ljubescica.hr. Dodatne informacije mogu se dobiti u sjedištu Općine Ljubešćica, Zagrebačka 22b ili na telefon 042/623-888 tijekom radnog vremena od 7:00 do 15:00 sati.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci