Načelnik Zvonko Šamec upoznao se jučer s dinamikom izvođenja radova u dječjem vrtiću

Dječji vrtić u Trnovcu priključen na kanalizacijski sustav

| 18.5.2017. u 08:54h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je u Trnovcu na kanalizacijski sustav priključena Osnovna škola, jučer je to učinjeno i za dječji vrtić. Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec zadovoljan je dinamikom priključivanja objekata na kanalizacijski sustav koji sada pokriva gotovo cijelo naselje Trnovec, a u kojeg je varaždinska komunalna tvrtka Varkom uložila više od 60 milijuna kuna.

Ova dva priključka predstavljaju velik napredak u komunalnom životu Trnovca. Radi se o boljem i kvalitetnijem životu i u školi i u vrtiću, u dva objekta koja su najbitnija u naselju. U školi je više od 300 učenika, a oko 130 djece je u dječjem vrtiću. Tako na neki način podižemo kvalitetu zdravog života u općini – rekao je načelnik Šamec koji je obišao radove na priključenju dječjeg vrtića na kanalizacijski sustav.

Načelnik podsjeća da se kanalizacijski sustav počeo graditi 2002. godine i da je pri svom završetku.
Ostale su nam tri ulice u naselju Trnovec, Gustava Krkleca, Nikole Tesle i Vladimira Nazora. Projektna dokumentacija je pri kraju, traži se još samo tehničko rješenje za Teslinu ulicu. Varkom ima predviđena sredstva za to i početak radova je u planu ove godine – kazao je Šamec.

Dodao je da je svakodnevno velik pritisak jer se po nekoliko domaćinstava i drugih objekata spaja na kanalizacijski sustav pa će radovi u tri navedene ulice početi nakon priključenja objekata u ulicama gdje je sustav izgrađen. Šamec je najavio još jednu investiciju Varkoma. Riječ je o rekonstrukciji vodovoda između naselja Štefanec i Šemovec.