DAROVI ZA BEBE "I dalje računajte na pomoć Općine Cestica" Foto: Ilustracija

DAROVI ZA BEBE "I dalje računajte na pomoć Općine Cestica"

VV | 23.11.2020. u 15:26h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Roditelji novorođene djece iz Općine Cestica, primili su od Općine novčani dar u iznosu od po 2000 kuna.

Umjesto svečanog prijema, uobičajenog povodom ove prigode, novac je zbog pandemije, roditeljima uplaćen na tekući račun.

Za 21 je novorođenu bebu u godinu na izmaku, iz općinskog proračuna isplaćeno 42.000 kuna.

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj uputio je čestitku roditeljima i poručio im da i dalje mogu računati na pomoć Općine u troškovima za djetetova odrastanja.

- Ovo je prva od niza potpora s kojima pratimo skrb i školovanje djece u općini Cestica. Slijedi sufinanciranje troškova boravka u jaslicama i dječjem vrtiću, potom i dnevnog boravka u školi. U osnovnoj školi opskrbljivati ćemo ih zemljopisnim atlasima, radnim bilježnicama i mapama za likovni. Studenti druge i viših godina studija dobivaju općinsku stipendiju, a Općina stipendira i brucoše iz obitelji slabijeg socijalnog statusa – rekao je načelnik Korotaj.

Općina Cestica čini sve kako bi se po završetku školovanja i studija, mladi vratili u općinu, tu zasnovali obitelj i ostali živjeti na području Općine Cestica.  Kako bi im osigurala za to i adekvatne životne uvjete, Općina je ušla u izgradnju stanova po modelu poticajne stanogradnje, a dodjeljuje i bespovratne potpore poduzetnicima na svom području, a koji potom imaju bolje uvjete za otvaranje novih radnih mjesta.

- Sve je to jedan krug, u kojemu profitiraju svi sudionici zajedno s općinom. Mlade obitelji, uz stan, posao i pristojan standard, imaju dobar start u život, a za Općinu nema većeg profita od zajamčene budućnosti našeg kraja – zaključio je načelnik Korotaj. 

Označeno u