D. Habijan sa suradnicima Gradu Varaždinu uputio nekoliko inicijativa za razvoj naselja Vilka Novaka

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.6.2020. u 20:30h | Objavljeno u Našim krajem

- U proteklih nekoliko godina, na području naselja Vilka Novaka, novom i najmlađem stambenom kvartu u gradu Varaždinu, izgrađen je cijeli niz novih stambenih zgrada, dijelom po programu POS-a, a dijelom od strane privatnog investitora. To je gotovo 500-tinjak novih stanova i 1000 novih stanovnika na području 2. Mjesnog odbora. Pri planiranju izgradnje izuzetno je važno da se stanovnicima ponude i ostali osnovni sadržaji koji jedno naselje čine samoodrživim - rekao je danas na konferenciji za medije predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan.

Na konferenciji u Ulici grada Koblenza u Varaždinu prisustvovali su i predsjednik II. Temeljnog ogranka HDZ-a Saša Vurušić i članica Vijeća 2. Mjesnog odbora Varaždin Biserka Keliš.

U suradnji sa stanarima koji su iskazali interes i koji prebivaju na području ovog naselja, 2. Temeljni ogranak HDZ-a će, putem Mjesnog odbora i neposredno, Gradu Varaždinu uputiti nekoliko inicijativa za razvoj naselja Vilka Novaka, a to su zahtjevi za više zelenih površina, odnosno formiranje parkovnih površina i dječje igralište, novi poslovni prostor za Mjesni odbor kojim bi raspolagale i udruge, građani na području 2. Mjesnog odbora, a po uzoru na Mjesni odbor Banfica,  nastavak uređenja i proširenje šetnice koja izlazi na zaobilaznicu te pretvaranje pothodnika u Miškininoj u podvožnjak, kako smo i predlagali još 2017. godine.

Također, na konferenciji su se dotaknuli i tematike vezane uz brojne upite građana o emisijama štetnih plinova iz tvorničkog kruga VIS Promotex d.o.o.