Članovi Rotary kluba Trakošćan udruzi Ivanečko sunce donirali 8.521 kn

Varaždinske vijesti | 1.5.2018. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Članovi Rotary kluba Trakošćan posjetili su u Ivancu udrugu “Ivanečko sunce”, udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima te tom prigodom predali vrijednu novčanu donaciju u iznosu od 8.521,67 kuna prikupljenih tijekom humanitarne akcije “Noć za Sunce”.

RC Trakošćan i ove je godine za vrijeme trajanja manifestacije “Noć muzeja” organizirao u Trakošćanu humanitarnu akciju. Ovog puta riječ je o akciji nazvanoj “Noć za Sunce” na kojoj su se prikupljala sredstva za opremanje prostora u kojem djeluje udruga “Ivanečko sunce”.

- Nakon što smo protekle godine akcijom prikupili sredstva za prehranu srednjoškolaca slabijeg imovinskog stanja, ove smo godine, organizirajući navedenu akciju, odlučili pomoći udruzi “Ivanečko sunce” te prikupiti sredstva koja će im pomoći u opremanju prostora za rad. Naime, upoznati smo s njihovim potrebama, između ostalog s potrebom za adekvatnim prostorom u kojem se članovi udruge okupljaju, druže i rade. Nadamo se da će im ova donacija pomoći da taj prostor dodatno opreme - istaknuo je predsjednik Rotary kluba Trakošćan Goran Hočuršćak zahvalivši se svim građanima, udrugama i tvrtkama na sudjelovanju u akciji odnosno na danim prilozima.

Udruga “Ivanečko sunce” udruga je za osobe s intelektualnim oštećenjima, broji 40-ak članova od kojih se 20 aktivnih članova redovito, dva puta tjedno, okupljaju u prostoru udruge u Ivancu. Svojim djelovanjem udruga pokriva područje bivše općine Ivanec.

Ispred zahvalnih članova udruge “Ivanečko sunce” na donaciji se zahvalila predsjednica udruge Ljerka Rogina.

- Hvala vam na donaciji koja će nam itekako pomoći da opremimo prostor i našim članovima stvorimo uvjete za ugodan boravak i provedbu svih naših aktivnosti. Svaka nam je donacija važna jer su potrebe velike - zahvalila se na donaciji predsjednica Ljerka Rogina.

RC Trakošćan najavljuje tradicionalno održavanje humanitarnih akcija u Trakošćanu za vrijeme trajanja manifestacije “Noć muzeja”. No, ovogodišnja humanitarna akcija “Noć za Sunce” nije posljednja humanitarna akcija RC Trakošćan u ovoj godini. Naime, RC Trakošćan priprema humanitarnu akciju “Walk & Run” koja će se također ove godine održati u Trakošćanu.

Označeno u