CESTICA Počinje modernizacija 6,3 kilometra nerazvrstanih cesta na području općine Foto: Ilustracija/Općina Cestica

CESTICA Počinje modernizacija 6,3 kilometra nerazvrstanih cesta na području općine

VV | 10.3.2021. u 10:28h | Objavljeno u Našim krajem

Na području čitave općine Cestica velika se pažnja posvećuje modernizaciji nerazvrstanih cesta. U narednim mjesecima planiraju se radovi na dvadeset dionica ukupne dužine 6,3 kilometra, a tim su povodom i potpisani ugovori s tvrtkom "Niskogradnja Huđek“, čija je ponuda bila najpovoljnija putem javnog natječaja u visini tri milijuna kuna. Završetkom tih radova, 95% domaćinstava općine imati će pristup modernom, asfaltiranom putu, što uvelike poboljšava standard života u ovome kraju, navode u toj Općini.

- Završetkom aglomeracije obnovit će se županijske ceste, a ovim ugovorima moderniziraju se nerazvrstane ceste, odnosno one za koje se direktno brine Općina Cestica - istaknuo je načelnik Općine Mirko Korotaj i dodao kako potpisivanje Ugovora o modernizaciji dvadeset dionica nerazvrstanih cesta završit će dugogodišnji proces kojem je cilj bio da više od 90 % domaćinstava ima pristup asfaltu.

- Kad se završe sve planirane ceste, taj postotak će biti i preko 95 %, no želim istaknutu još dvije važne činjenice. U tih dvadeset dionica nalaze se i pravci uz državnu granicu sa Slovenijom u brdovitom dijelu, te će to puno značiti za stanovništvo koji žive na tom području, čiji će se standard izjednačiti s onim preko granice, a drugo je to što će naša Vinska cesta "Klampotic“ biti potpuno modernizirana. Na taj način podižemo i turistički potencijal čitavog kraja - istaknuo je načelnik Korotaj. 

Označeno u