Ana Šafranec sa čelnicima Općine Breznički Hum Foto: Općina Breznički Hum

Čelnici Općine Breznički Hum obišli stogodišnju Anu Šafranec

VV / Breznički Hum | 15.1.2020. u 12:10h | Objavljeno u Našim krajem

Čelnici Općine Breznički Hum posjetili su svoju nastariju mještanku Anu Šafranec, koja je 12. siječnja proslaviila stoti rođendan. Rođena je 1920. godine u Čanjevu, a sve do pred mjesec dana živjela je u Radešiću, naselju u Općini Breznički Hum.

Završila je četveroljetku osnovne škole u skladu s tadašnjim propisima te se vrlo mlada udala i sa suprugom Mirkom imala dvije kćeri. Cijeli je život obavljala kućanske i poljoprivredne poslove, a u starijoj dobi nakon smrti jedne kćerke i unuke ostala je živjeti s praunukom.

O Ani Šagfranec odnedavno brine udomiteljica Mirjana Kuzelj u obiteljskom domu u naselju Jelenšćak nedaleko Podruta kod Novog Marofa.

- Saznavši da je baka Ana Šafranec naša najstarija žiteljka, poželjeli smo joj na njen stoti rođendan dobro i postojano zdravlje te je upitali za tajni recept dugovječnosti – rekao je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić, posjetivši slavljenicu zajedno s predsjednikom Općinskoga vijeća Brankom Matakom i vijećnicima Vjekoslavom Bukalom i Željkom Sremecom.

Čestitari su baki donijeli korisne darove. Slavljenica je zahvalila na dobrim željama i darovima te je istaknula kako se oporavila i preporodila otkako je pred mjesec dana postala korisnica obiteljskog doma Jelenščak. Iako teško pokretna ali još uvijek lucidna i komunikativna, Ana Šafranec osmijehom je ispratila svoje goste pri odlasku.