Breznički Hum dovršava rekonstrukciju javne rasvjete

Varaždinske vijesti | 29.6.2018. u 10:25h | Objavljeno u Našim krajem

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dodijelio je odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. Riječ je o novih šest milijuna kuna za Varaždinsku županiju, a sredstva su dobili svi koji su tražili i imali konkretne projekte, među njima i općina Breznički Hum koja tako nastavlja s provođenjem projekta osuvremenjivanja javne rasvjete na svom području.

- Ovaj projekt vrijedan je oko 150 tisuća kuna, od čega će Ministarstvo sufinancirati 83 tisuće, dok će ostatak osigurati općina iz svoga Proračuna - napominje načelnik Zoran Hegedić.

Ministarstvo ovime sufinancira četvrtu fazu rekonstrukcije javne rasvjete na području općine, čime bi u Brezničkom Humu u cjelosti bila dovršena zamjena stare s novom tehnološki i ekološki prihvatljivijom i suvremenom javnom rasvjetom u sustavu led tehnologije.

- Osim što tako štede znatna financijska sredstva na potrošnju električne energije i održavanje sustava, ovime cijeli projekt dobiva drugu dimenziju, a to je zaštita okoliša jer se radi o ekološki prihvatljivoj rasvjeti prema najnovijim europskim standardima.