Aktivni UDVDR Klub Sračinec: organiziraju humanitarne akcije i predavanja o Domovinskom ratu Foto: Krešimir Đurić

Aktivni UDVDR Klub Sračinec: organiziraju humanitarne akcije i predavanja o Domovinskom ratu

IHR/Varaždinske vijesti | 29.2.2020. u 20:40h | Objavljeno u Našim krajem

- U proteklih godinu dana posjetili smo mjesta na kojima su poginula petorica branitelja s područja Općine Sračinec, a organizirali smo i tradicionalni izlet sa svojim suprugama u Daruvarske Toplice. Organizirali smo i humanitarnu akciju za pomoć Ivici Kišiću iz Hrašćice, koji je nepokretan te smo skupili oko 22.000 kuna, a 18. studenog u Sračincu smo organizirali kolonu sjećanja za Vukovar. Naša udruga surađuje s drugim braniteljskim udrugama iz Varaždinske županije i šire, a organiziramo i predavanja o Domovinskom ratu u školama, pa smo baš u petak, 28. veljače bili u IV. OŠ Varaždin - rekao je Dražen Ernoić, predsjednik UDVDR Klub Sračinec na redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini udruge koja je održana danas u Sračincu.

Prije Skupštine, članovi sračinečkog UDVDR-a zapalili su svijeće kod spomenika branitelja ispred Doma kulture u Sračincu te su tako odali počast poginulim kolegama koji su svoje živote utkali u slobodu.

Ernoić je najavio nastavak humanitarnog djelovanja i sjećanja na Domovinski rat.

- U planu je organiziranje humanitarne akcije za jednog našeg mještanina, planiramo organizirati akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a i dalje ćemo surađivati s drugim braniteljskim udrugama te održavati predavanja u školama - najavio je.

Na Skupštini su bili članovi braniteljskih udruga iz cijele Varaždinske županije. Prihvaćeno je financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora i Suda časti, a dodijeljena je i zahvalnica Stanku Kočevaru, direktoru i vlasniku Oculusa za nesebičan doprinos u radu i provedbi projekata UDVDR Kluba Sračinec.

Inače, udruga je prošle godine obilježila 20. godina rada. Trenutno ima 147 članova, od kojih je aktivnih 70-ak.

- Održavamo udrugu, nećemo dopustiti da se ugasi, kao i spomen na Domovinski rat - najavio je Ernoić.

Označeno u
Galerija slika