Aglomeracija u Bartolovcu i Žabniku po planu, najavljene i nove investicije Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Aglomeracija u Bartolovcu i Žabniku po planu, najavljene i nove investicije

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskih sustava, a najavljene su i nove investicije koje bi s realizacijom trebale krenuti u što skorijem vremenu.

Načelnik Zvonko Šamec naglašava da su troškovnik i projekti za kanalizaciju u Ulici Vladimira Nazora u Trnovcu gotovi. Radi se o izgradnji sanitarne kanalizacijske mreže koja uključuje i prepumpnu stanicu i tlačni vod u Ulici Vladimira Nazora.

– Nadam se da će Općinsko vijeće u novom sazivu na prvoj sjednici prihvatiti sufinanciranje projekata kako bi se on realizirao ove godine. Vrijednost projekata je 2,9 milijuna kuna. Također, radovi na aglomeraciji u Bartolovcu i Žabniku odvijaju se po planu – istaknuo je Šamec.

Među projektima kojima se ulažu značajna sredstva u poboljšanje komunalne infrastrukture, najveći je svakako „Sustav odvodnje općine Trnovec Bartolovečki“, na području naselja Bartolovec i Žabnik, a riječ je o radovima u sklopu Aglomeracije Varaždin, na trasi A4 koja obuhvaća i općine Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Beretinec. Na području Općine Trnovec Bartolovečki iznos projekta je 15,9 milijuna kuna, a Općina sudjeluje s oko 2 milijuna kuna.

U općini Trnovec Bartolovečki u segmentu komunalnog opremanja dosad je obavljen cijeli niz radova pa je tako izgrađen sustav za odvodnju otpadnih voda u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu, za što je izdvojeno nešto više od 800 tisuća kuna, te dodatnih gotovo 112 tisuća kuna za izgradnju spoja na Varaždinsku ulicu i rješavanje imovinskih odnosa. Za interventno održavanje vodovodne mreže u Plitvičkoj ulici u Šemovcu, na OPG-u Špoljarić, izdvojeno gotovo 130 tisuća kuna. Kanalizacijska mreža gradi se i u odvojku Ulice Male ledine u Trnovcu, ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, kao i sekundarna kanalizacijska mreža u Ludbreškoj ulici u ukupnom iznosu od gotovo 650 tisuća kuna.