Vrhunska glazbena poslastica, opereta "Šišmiš" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti Foto: Varaždinska županija

Vrhunska glazbena poslastica, opereta "Šišmiš" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti

VV | 22.11.2019. u 12:43h | Objavljeno u Društvo

Vrhunska glazbena poslastica, glasovita opereta "Šišmiš" renomiranog i poznatog skladatelja Johana Straussa mlađeg bit će izvedena u nedjelju 1. prosinca s početkom u 19 sati u HNK Varaždin. S obzirom da je organizira županijska Zaklada za pomoć djeci VITA, sama opereta ima donacijski karakter jer je sav prihod koji se prikupi namijenjen djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti. Iznimno popularno i duhovito glazbeno djelo izvest će postava ansambla Opere b.b.

- Zaklada Vita prikuplja sredstva za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti, a dobro znamo da su troškovi liječenja iznimno visoki. Želim istaknuti kako sam preuzevši upravljanje zakladom zajedno s članovima upravnog odbora uložila puno truda da prikupimo što više sredstava i zato smo organizirali veliki broj ovakvih akcija. Naime, povećali smo sredstva jer nam je cilj da pomognemo što većem broju djece. Drago mi je da i ove godine surađujemo s gospodinom Ronaldom Brausom i Liidjom Horvat Dunjko, te da ćemo nakon iznimno uspješne "Vesele udovice" koja je lani napunila varaždinsko kazalište, ove godine uživati u glasovitoj opereti – istaknula je savjetnica župana Natalija Martinčević, upraviteljica zaklade VITA na konferenciji za novinare u petak.       
Ronald Braus, umjetnički voditelj te osnivač Opere b.b. je istaknuo kako je riječ o jednoj od najljepših opereta s prepoznatljivim arijama koja će se izvesti u jednom od naljepših kazališta.
- Riječ je o "kraljici" opereta, rekli bismo skoro opera. Bit će to prava poslastica za ljubitelje dobre glazbe i umjetnosti. Mislim da ćemo Varaždincima podariti najljepšu moguću glazbu, a nema ljepšega početka Adventa nego početi ga sa Straussovim "Šišmišom". Siguran sam da ćemo svi zajedno uživati – poručio je Braus i dodao kako će ovom operetom biti obilježena i 120. obljetnica Straussove smrti.
Ugledna sopranistica te profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Lidija Horvat Dunjko, članica Upravnog odbora Zaklade koja će ovom operetom obilježiti 30 godina rada istaknula je kako se opereta "Šišmiš" izvodi u vrijeme Admenta na najpoznatijim kazališnim pozornicama diljem svijeta, a ove godine joj je drago što će upravo u predblagdansko vrijeme biti izvedena u Varaždinu.
- Zaista se radi o prekrasnoj opereti koja izaziva emocije, a osim uživanja u glazbi, svojom donacijom pomoći ćemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - poručila je.
Režiju potpisuje Branko Cvitković, u izvedbi operete sudjeluju čak tri Varaždinke: uz Lidiju Horvat Dunjko, u "Šišmišu" nastupaju mezosopranistica i glazbena pedagodinja Blanka Tkalčić te mlada i nagrađivana varaždinska pjevačica Irma Dragičević.
Na predstavljanju operete bio je i županijski vijećnik Krešimir Horvat.