VIDEO: Varaždinske mažoretkinje - živi suvenir Varaždina

VV | 22.10.2020. u 11:36h | Objavljeno u Društvo

Osnovane još 1994. godine zahvaljujući prosvjetaru Anđelku Zorkoviću u svome su okrilju predstavile stotine djevojčica i djevojaka, uniformiranih u bojama baroknoga grada i sa mažoret štapovima, željnih revijalnih i natjecateljskih nastupa kojih godišnje odrade pedesetak.

Unatrag nekoliko godina anđeoskim plesom predstavljaju Varaždin kao grad kulture i umjetnosti zahvaljujući suradnji sa bajkovitim slikarom Željkom Prstecom i njegovim Muzejom anđela.

Dječji uzrast starosti od 4 do 7 godina, kadetski od 8 do 10, juniorski od 11 do 13 i seniorski od 14 godina i starije – u četirima različitim mažoret uniformama te Varaždinske anđelice kao zasebna skupina u svečanim haljama i sa stiliziranim štapovima nalik anđeoskim flautama – predstavljaju plesno-scensku priču i plijene pozornost žitelja Varaždina, županije, Hrvatske kao i stranih zemalja gdje gostuju.

Varaždinske mažoretkinje članice su i osnivačice Hrvatskog Mažoret Saveza s nastupima na Reviji mažoret timova krajem Špancirfesta, uz Ljeto ili Advent u Varaždinu, u Rajskom vrtu Muzeja anđela ili gdjegod drugdje.

Nove su djevojčice vrtićkoga i školskog uzrasta dobro došle, posebno ako imaju istančan sluh i želju za plesom i korisnim provođenjem slobodnog vremena: kontakti na Facebooku, Instagramu ili tijekom treninga ponedjeljkom i petkom u varaždinskom vrtiću Graberje od 18 sati te pozivom na 098/690-106

Video sadržaj