VIDEO Tražili pomoć i dobili: GoGetFunding uspio za Vjeka, Karlo na pola puta do cilja Foto: GoGetFunding

VIDEO Tražili pomoć i dobili: GoGetFunding uspio za Vjeka, Karlo na pola puta do cilja

| 15.9.2020. u 21:15h | Objavljeno u Društvo

U posljednje vrijeme je trend, kako u svijetu tako i kod nas, traženje humanitarne pomoći preko web stranica za financiranje poput GoGetFunding kada se već ne može očekivati pomoć od države.

Jedan takav primjer je Vjeko Mutavčić, 27-godišnjak iz Varaždina boluje od multiple skleroze. Prije skoro dvije godine završio je u invalidskim kolicima, a živi u stambenoj zgrad, zbog čega ne može samostalno izaći iz stana. 

Iako zgrada ima lift pa se s trećeg kata na kojemu stanuje može spustiti u prizemlje, do izlaza iz zgrade dijeli ga barikada od stepeništa, stoga je na GoGetFunding web stranici tražio pomoć da se financira nabava električne platforme na kojoj se njegova kolica mogu spustiti do razine tla,

To je i uspio. Tražio je 7000 eura, a dobio je u ovom trenutku već 7947 eura od 641 donatora. I dok je Vjeko uspio, Karlo Keretić još treba pomoć svojih sugrađana.

Prije nešto više od dva mjeseca u Općoj bolnici Varaždin rodio se Karlo Keretić, međutim ustanovljeno je da Karlo tijekom trudnoće nije dobivao dovoljno kisika zbog čega je pretrpio oštećenje mozga. Tretman koji bi Karlu mogao pomoći postoji, no jako je skup i provodi se samo u jednoj bolnici u Istanbulu, o čemu smo već pisali ranije.

<<Karlu treba pomoć: Novorođenčetu oštećen mozak, spas se traži u klinici u Istanbulu>>

Nalazi se na pola puta, potrebno je 50 tisuća eura za odlazak u kliniku s pratnjom svoje majke Edite, a do sada je sakupljeno, u vrijeme pisanja ovog članka,  27.975 eura, što znači da je potrebno još 22 tisuće eura da ostvare cilj. Tko može, neka pomogne, a donacije možete ostvariti na ovom linku.