VIDEO Grad Varaždin: JVP Varaždin dobio nove ljestve za varaždinske vatrogasce

VV | 17.12.2020. u 17:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Ivan Čehok predao je u četvrtak Ivici Labašu, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe ključeve novog vatrogasnog kamiona s ljestvama vrijednog 6,5 milijuna kuna.  

Varaždinski profesionalni vatrogasci tim činom dobili su na upotrebu najmodernije vozilo tvrtke Magirus koje hidrauličkim ljestvama može dosegnuti visinu od 32 metra.

- Kad bismo gledali opremljenost vatrogasaca usporedo s brojem stanovnika, mišljenja sam da nitko kao Varaždin u Hrvatskoj nema tako dobro opremljen vozni park vatrogasaca. Oprema je jako važna, ali najvažnije je ljudstvo i dobro opremljeni vatrogasci te svi možemo biti ponosni na to - rekao je gradonačelnik Čehok najavivši uskoro da će u Varaždin stići još dva nova vozila zahvaljujući suradnji s državom i Gradskom vatrogasnom zajednicom.

Najavio je također da će Grad Varaždin preko ITU-mehanizma slijedeće godine kandidirati i zatražiti europska sredstva za izgradnju novog Vatrogasnog centra.

Velečasni Josip Najman tom je prilikom blagoslovio i još trii nedavno nabavljena manja vatrogasna vozila. Vozilo koje spada u red najboljih u Hrvatskoj bit će izloženo u petak i subotu na Kapucinskom trgu od 10 do 14 sati.