Puštali su se baloni na glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske i svijeta Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO: Palčići točno u podne pustili ljubičaste balone sa svojim željama

| 17.11.2018. u 15:02h | Objavljeno u Društvo

Danas, u 12 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu pobilježio se Svjetski dan palčića, prijevremeno rođrene djece. Puštanjem balona na glavnim gradskim trgovima diljem Hrvatske i svijeta želi se podići svijest građana da upoznaju Palčiće i njihove potrebe. Točno u podne, okupljeni roditelji pustili su u zrak balone koje im je osigurao Grad Varaždin i na kojima su ispisana imena varaždinskih malih Palčića kao i njihove želje.

- Ljubičasta boja balona je simbolična boja za Palčiće. Ovo je već druga godina da na ovaj način obilježavamo ovaj dan. Ovdje smo se okupili da bi iskazali potrebe kod njege prijevremeno rođene djece. Ima naznaka da bi se iduće godine mogla osnovati i varaždinska udruga Palčić - rekla je Tatjana Plantak, majka palčice Ele.

- Oni su stvarno mali borci. Želimo upoznati javnost s komplikacijama prijevremenog poroda i koliko im je jako potrebna skrb u bolnicama. Kod nas je bio slučaj da smo morali ići u Zagreb jer kod nas naša bolnica nije toliko opremljena za brigu prijevremeno rođene djece - objasnila je Ivana Vugrek, majka palčice Paule.

- Teško je bilo ne uključiti se u jednu ovakvu akciju. Simbolično smo kupili balone koje imaju jednu važnu i prekrasnu poruku, a to je da moramo brinuti za naše građane i sugrađane od najranije dobi i nadam se da će ova akcija svake godine biti sve veća i veća da se osvijesti građane - rekla je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika.

Video sadržaj