Varaždinski vatrogasci u utorak će mimohodom obilježiti Dan vatrogastva Foto: Grad Varaždin

Varaždinski vatrogasci u utorak će mimohodom obilježiti Dan vatrogastva

Varaždinske vijesti | 3.5.2021. u 12:59h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 4. svibnja mimohodom vatrogasnih vozila Gradske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina obilježit će 4. svibnja – Dan vatrogastva i Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

- Nakon okupljanja od 9 sati, u 9:30 sati s varaždinskog aerodroma krenut će kolona koja će biti sastavljena od vatrogasnih osobnih vozila, pick-upova, kombi i navalnih vozila, cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila. Građani će tako moći vidjeti sva moderna vatrogasna vozila koja su posljednjih nekoliko godina nabavljena za dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina - ističu iz gradske uprave.

Kako je predviđeno, kolona vatrogasnih vozila proći će Trnovec, Zbelavu i dalje kroz gotovo sva prigradska naselja da bi kasnije stigli na Franjevački trg, Trg kralja Tomislava, proći će i Pavlinskom ulicom te Ulicom Alojzija Stepinca. Kako je predviđeno, vozila će se kretati gradom uz upaljene svjetlosne i zvučne signale.

Uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša i predsjednika Gradske vatrogasne zajednice dr.sc. Tomislava Bogovića, u mimohodu će sudjelovati i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Prije dolaska na mimohod, pojedina vatrogasna društva upalit će svijeće ispred vatrogasnih domova u znak sjećanja na preminule branitelje i vatrogasce.

- Sve navedene aktivnosti održavat će se uz maksimalno poštivanje protuepidemijskih mjera, bez okupljanja vatrogasaca i građana - napominju iz Grada Varaždina.

mimohod_vatrogasaca_04052021_karta.JPG