Varaždinski obrtnici jaka konkurencija na 11. Obrtničkim igrama

Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 15:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Veća grupa obrtnika iz Varaždinske županije, predvođena predsjednikom županijske Obrtničke komore Mariom Milakom boravila je u Malom Lošinju na 11. Obrtničkim sportskim igrama.

Na trodnevnim igrama sudjelovalo je 650 hrvatskih obrtnika, koji su se natjecali u sedam sportskih disciplina - malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, kuglanju, pikadu, povlačenje užeta i odbojci na pijesku.

Osim aktivnih obrtnika pravo natjecanja imali su i njihovi umirovljene kolege, zaposlenici komorskog sustava hrvatske obrtničke komore, članovi uže obitelji obrtnika i dobrovoljni članovi HOK-a. Županijski obrtnici redovni su sudionici igara, a Mario Milak ovo okupljanje smatra dobrom prilikom da se uz opušteno druženje, porazgovara o svemu aktualnom u domaćem obrtništvu.

– Obrtnici su izašli iz krize, ali sad su se pred nama ispriječili problemi koji mogu uništiti i one koji su ju teškom mukom uspjeli prebroditi. Nema učenika u strukovnim školama, već i danas fali radnika, a uskoro doslovno neće imati tko raditi. Nešto se mora pod hitno poduzeti, a ovakva neformalna druženja uvijek dobro dođu za razmjenu mišljenja i dogovaranja zajedničke platforme za izlazak pred zakonodavce koji bi proaktivnim mjerama mogli i morali pomoći – rekao je Milak.

Obrtnici iz Varaždinske županije proteklih su se deset godina pokazali kao jaka konkurencija suparničkim ekipama, pa su se tako i ovoga puta doma vratili s nekoliko odličja. U tenisu je zlato osvojila Jasmina Martinčević, dok su u potezanju užeta (ekipno) zlato osvojili: Damir Piskač, Dražen Mastin, Slavko Vidaček, Darko Lončar, Marko Hudoletnjak, Nikolina Kancijan Golubić, Ljubica Posavec, Bojana Požgaj, voditelj: Srećko Grabrovec.

U ukupnom poretku Obrtnička komora Varaždinske županije podijelila je 4. mjesto s Obrtničkom komorom Zadarske županije.