Varaždinski kuhari Tomas, Novak i Pozder među deset najboljih u Hrvatskoj

V.V. | 20.2.2018. u 12:17h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski kuhari Ivan Tomas, Marin Pozder i Zlatko Novak su među deset najboljih kuhara u Hrvatskoj zbog čega su ostvarili pravo natjecanja na CRO TOP 10 natjecanju.

Na tom natjecanju pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu.

Ovo atraktivno kulinarsko natjecanje će se održati u subotu 24. veljače, već tradicionalno na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Hotel&Gastroteh.

Natjecatelji su redom bivši državni prvaci u kuharstvu kao i najbolji pojedinci iz prošlosezonskog Hrvatskog kuharskog kupa. CRO TOP 10 je kulinarsko natjecanje gdje će posjetitelji pratiti uživo kako nastaju mala kuharska remekdjela od namirnica s kojima se natjecatelji upoznaju tek neposredno prije natjecanja.

U utrci za pobjednika CroTop 10, natjecatelji će svoja jela u potpunosti pripremati pred publikom, a krajem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud će uz pomoć uvaženih gostiju, proglasiti najboljeg ili najbolju od najboljih.

Ovogodišnje natjecanje ima i posebnu draž jer je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Bocuse d'Or, najprestižnije kuharsko natjecanje na svijetu. Naime, pobjednika natjecanje, Hrvatski kuharski savez će prijaviti kao predstavnika Hrvatske u slijedeći ciklus Bocuse d'Or-a.

Petodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela, a započinje u srijedu, 21. veljače od 10:00 sati.

- Čitava manifestacija predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije. Na kuharskom poligonu Hrvaskog kuharskog saveza moći će se sudjelovati u kraćim kulinarskim radionicama, ali i u nizu degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. Zainteresirani posjetitelji pozvani su da sudjeluju i u ukrašavanju torta u kojem će im pomoći vrhunski slastičarski majstori, a oni najspretniji osvojit će vrijedne kulinarske nagrade - poručuju iz HKS-a.