Varaždinski Foto klub Sloboda organizira izložbu fotografija u Zürichu Foto: Željko Hajdinjak - Fotoklub Sloboda

Varaždinski Foto klub Sloboda organizira izložbu fotografija u Zürichu

I.D./Varaždinske vijesti | 3.10.2016. u 20:16h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski Foto klub Sloboda organizator je izložbe fotografija, koja će biti otvorena 7. listopada u 19 sati u prostorijama generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu.

Izložba se organizira u suradnji s Foto klubom Split. Bit će izloženo 30 fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine Hrvatske. Svoje radove predstavit će 20-ak autora, najeminentnijih hrvatskih fotografa.

Bit će to prilika da se švicarska javnost, ali i brojna hrvatska zajednica koja živi u toj zemlji, upozna s nekim od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih kadrova Lijepe naše. Spajanjem hrvatskog sjevera i juga kroz fotografiju, članovi oba foto kluba željeli su istaknuti svu ljepotu i raznolikosti Hrvatske od Mure i Drave, preko velebitskih vrhova do jadranske obale i otoka. Fotografije nude dragocjeno putovanje kroz vrijeme te daju uvid u sve posebnosti hrvatskog prostora od antičkih vremena, umjetničkog uzleta u vrijeme renesanse i baroka pa sve do modernog doba.

Izložba će biti otvorena uoči hrvatskog Dana nezavisnosti, a u suradnji s konzulatom i generalnim konzulom Slobodanom Mikacom.