Varaždinski Crveni križ dijeli humanitarne pakete socijalno ugroženim građanima Foto: GDCK Varaždin

Varaždinski Crveni križ dijeli humanitarne pakete socijalno ugroženim građanima

I.D./Varaždinske vijesti | 7.7.2017. u 17:22h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U tijeku je treća podjela hrane i higijenskih potrepština koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, u sklopu projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku", a čija je provedba započela prvom podjelom u ožujku 2017. godine.

Projekt koji se financira iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) odobrilo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a obuhvaća socijalno ugrožene stanovnike grada Varaždina te okolnih općina s područja djelovanja GDCK Varaždin: Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanca, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinica.

Tijekom provedbe projekta, najugroženijim se građanima u tri podjele paketa prehrambenih namirnica te jednom podjelom paketa higijenskih potrepština pomaže u osiguravanju osnovnih živežnih namirnica. U prvoj podjeli koja je provedena u ožujku i travnju ukupno je podijeljeno 1.783 paketa hrane za socijalno ugrožene stanovnike grada Varaždina i okolnih općina. Tijekom svibnja zaprimljena je druga dostava humanitarnih paketa za 1.823 korisnika. Ukupna vrijednost paketa u sve tri podjele iznosi više od 600.000 kuna, a podijeljeni su u tri kategorije – za djecu do 4 godine, djecu do 14 godina te paketi za odrasle osobe.

- GDCK Varaždin zahvaljuje na velikoj pomoći u distribuciji paketa hrane općinama Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinica. Također posebno zahvaljujemo Općini Sračinec koja nam je omogućila i osigurala prostor za skladištenje ovih humanitarnih paketa - ističe ravnateljica varaždinskog Crvenog križa Sandra Mintas.