Varaždinci, postanite potencijalni darivatelji koštane srži!

Varaždinske vijesti | 8.3.2017. u 08:03h | Objavljeno u Društvo

Rotaract klub Varaždin, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, u Varaždinu organizira akciju dobrovoljnog darivanja uzoraka krvi za tipizaciju.

Radi se o akciji u kojoj se građani popunjavanjem pristupnice i donacijom uzorka svoje krvi upisuju u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te postaju potencijalni darivatelji koštane srži koja može spasiti život oboljelima od teških bolesti poput leukemije.

Akcija se održava 18. ožujka (subota) od 10 do 12 sati na varaždinskom Korzu i bit će 325. takva akcija od početka rada Zaklade Ana Rukavina te šesta u Varaždinu. Akciji mogu pristupiti svi građani u dobi od 18 do 40 godina.

Akcija je nastavak suradnje Zaklade i Rotaract kluba koja je počela 2012. godine, a održava se povodom obilježavanja Svjetskog rotaract tjedna. Rotaract klub Varaždin je organizacija mladih koja je dosad održala brojne humanitarne projekte, od kojih valja izdvojiti prikupljanje knjiga za knjižnicu Doma za starije i nemoćne Varaždin te Božićnu košaricu kojom su se prikupljale namirnice za socijalno ugrožene obitelji.